28 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomeSocialUn bărbat a fost arestat preventiv la Ploiești pentru o cultură de...

Un bărbat a fost arestat preventiv la Ploiești pentru o cultură de cannabis aflată în subsolul unei clădiri

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru introducere în ţară şi trafic de droguri de risc, anchetatorii din Ploieşti depistând, în urma unei percheziţii, o cultură de cannabis aflată în subsolul unei clădiri.

Conform unor comunicate transmise, luni, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi DIICOT, în acest dosar a fost efectuată o percheziţie domiciliară în judeţul Giurgiu.

“În cauză, s-a reţinut că o persoană ar fi comercializat cannabis către persoane din judeţul Prahova şi municipiul Bucureşti, acesta fiind introdus în ţară prin intermediul unor firme de transport şi coletărie. În urma activităţilor desfăşurate, a fost descoperită, într-o încăpere subterană disimulată, o cultură indoor de cannabis, formată din 491 de plante, aflate în stare incipientă de dezvoltare, o instalaţie de cultivare a cannabisului (prevăzută cu sistem de iluminare format din 8 lămpi şi sistem de ventilare), mai multe recipiente cu substanţe utilizate la creşterea plantelor, pământ pentru creşterea florilor, precum şi alte bunuri folosite în acest scop”, spun anchetatorii, potrivit agerpres.ro.

Un bărbat a fost arestat la Ploiești pentru trafic de droguri și o cultură de cannabis din subsolul unei clădiri, fapte ce au durat aproape 3 ani

Potrivit acestora, în perioada decembrie 2020 – mai 2023, inculpatul a comercializat, în mod repetat, droguri de risc (cannabis).

Bărbatul a fost reţinut de DIICOT Ploieşti, fiind apoi prezentat Tribunalului Prahova care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploieşti.

Cultură de cannabis, descoperită într-un solar din Bihor. Poliţiştii au confiscat o cantitate impresionantă de plante folosite la fabricarea stupefiantelor

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea DIICOT au confiscat 151 kg de cannabis, cultură descoperită în solarul unei gospodării din localitatea bihoreană, Tinca. Bărbatul de 26 de ani a fost prins în flagrant, încercând să vândă, în Oradea, 100 de grame de cannabis, contra sumei de 3.000 de lei, informează Bihor Online.

Potrivit DIICOT, „în cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015 – 2016, inculpaţii G.B.L. şi G.M.S, fraţi, au înfiinţat culturi de cannabis în solariul din grădina locuinţei acestora, situată pe raza localităţii Tinca, județul Bihor”.

În urma cercetărilor a reieşit faptul că principalul suspect ar fi fost ajutat de fratele său, în vârstă de 28 de ani. Astfel, procurorii DIICOT au dispus reţinerea celor doi inculpaţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi în faţa Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Guvernul Italiei dă în judecată Austria

Guvernul Italiei pregăteşte o acţiune la Curtea Europeană de Justiţie împotriva Austriei pentru restricţii impuse vehiculelor de marfă italiene în Pasul Brenner. Anunţul a...

Turiștii din Veneția sunt disperați. Croazierele pe canale nu vor mai ajunge într-un loc emblematic al orașului

Ambarcațiunile vor evita bazinul San Marco și canalul Giudecca, dar alunecând în lagună de-a lungul canalului Malamocco-Marghera și virând apoi spre canalul Vittorio...

Milionarul Loto din Iași a fost înmormântat. A avut o avere, dar n-a scăpat de blestemul câștigătorilor

Despre viața sa s-ar putea scrie un roman de succes. Cazacu are un om de afaceri prosper când a câștigat la Loto. După...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies