-2 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiUn al doilea val al pandemiei este iminent, nici la noi situația...

Un al doilea val al pandemiei este iminent, nici la noi situația nu este bună, avertizează Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avertizat, miercuri seară, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că potrivit studiilor internaționale, „un al doilea val al pandemiei este iminent” și a recunoscut că „nici la noi situația nu este bună”.

„Este foarte important ca sistemul medical să nu fie copleșit de numărul prea mare de pacienți cu coronavirus”, a subliniat șeful statului.

Președintele Iohannis a insistat pentru respectarea în continuare a măsurilor de igienă și de distanțare fizică. „Mască, distanță, igienă!”, a recomandat Klaus Iohannis.

În ultimele zile, atât șeful statului cât și alți oficiali explicau că, în actualele condiții ale pandemiei, nu se pune problema unei reintroduceri a stării de urgență, dar se va menține starea de alertă.

„Nu-mi doresc și nu ne dorim să reintroducem restricții, dar acolo unde lumea nu este atentă, este posibil să reintroducem restricții acolo unde numărul de infectări este prea mare pentru a fi suportat, local, regional”, a declarat, miercuri seară, președintele Iohannis.

Șeful statului a precizat că el personal nu a făcut niciodată testul Covid, întrucât nu a intrat în contact cu persoane infectate și întrucât evită să meargă în locuri aglomerate. Președintele Iohannis le-a recomandat românilor să-și organizeze sărbătorile de iarnă, inclusiv Crăciunul, „cu precauție”, întrucât coronavirusul nu o să dispară până atunci.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:49

Serbia abandonează proiectul de litiu Rio Tinto de 2,4 miliarde de dolari

Serbia abandonează proiectul de litiu Rio Tinto, după ce și-a revocat licențele de explorare a litiului din cauza problemelor de mediu. Proiectul era evaluat...

Reacția MAE, după ce Rusia a cerut retragerea NATO din România

Reacția MAE, după ce Rusia a cerut retragerea NATO din România. Ministerul Afacerilor Externe respinge ca fiind inoportune și lipsite de orice fundament declarațiile...

Rusia cere retragerea trupelor și echipamentelor NATO din România și Bulgaria

Retragerea trupelor și a echipamentelor NATO din România și Bulgaria se numără printre cerințele Rusiei - dacă Occidentul dorește stingerea conflictului ce mocnește la granița...
Ultima oră
Pe aceeași temă