3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiUn al doilea val al pandemiei este iminent, nici la noi situația...

Un al doilea val al pandemiei este iminent, nici la noi situația nu este bună, avertizează Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avertizat, miercuri seară, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că potrivit studiilor internaționale, „un al doilea val al pandemiei este iminent” și a recunoscut că „nici la noi situația nu este bună”.

„Este foarte important ca sistemul medical să nu fie copleșit de numărul prea mare de pacienți cu coronavirus”, a subliniat șeful statului.

Președintele Iohannis a insistat pentru respectarea în continuare a măsurilor de igienă și de distanțare fizică. „Mască, distanță, igienă!”, a recomandat Klaus Iohannis.

În ultimele zile, atât șeful statului cât și alți oficiali explicau că, în actualele condiții ale pandemiei, nu se pune problema unei reintroduceri a stării de urgență, dar se va menține starea de alertă.

„Nu-mi doresc și nu ne dorim să reintroducem restricții, dar acolo unde lumea nu este atentă, este posibil să reintroducem restricții acolo unde numărul de infectări este prea mare pentru a fi suportat, local, regional”, a declarat, miercuri seară, președintele Iohannis.

Șeful statului a precizat că el personal nu a făcut niciodată testul Covid, întrucât nu a intrat în contact cu persoane infectate și întrucât evită să meargă în locuri aglomerate. Președintele Iohannis le-a recomandat românilor să-și organizeze sărbătorile de iarnă, inclusiv Crăciunul, „cu precauție”, întrucât coronavirusul nu o să dispară până atunci.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Papa Francisc e în vizită în Grecia

Papa Francisc a sosit sâmbătă dimineaţa la Atena, în vizită ecumenică, în Grecia, venind din Cipru, relatează AFP. Este prima vizită a unui suveran...

În Serbia mii de manifestanți au oprit traficul rutier ca protest împotriva unui plan minier

În Serbia, mii de manifestanți au blocat sâmbătă şosele, autostrăzi şi artere urbane, într-un nou protest împotriva guvernului şi unui proiect al companiei...

Republica Moldova, în faliment, dar cu coada pe sus

Nicu Popescu, ministrul de Externe din Republica Moldova, ce a studiat la Moscova și Budapesta și-a amintit că limba oficială este româna și lasă...
Ultima oră
Pe aceeași temă