31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiUn al doilea val al pandemiei este iminent, nici la noi situația...

Un al doilea val al pandemiei este iminent, nici la noi situația nu este bună, avertizează Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avertizat, miercuri seară, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că potrivit studiilor internaționale, „un al doilea val al pandemiei este iminent” și a recunoscut că „nici la noi situația nu este bună”.

„Este foarte important ca sistemul medical să nu fie copleșit de numărul prea mare de pacienți cu coronavirus”, a subliniat șeful statului.

Președintele Iohannis a insistat pentru respectarea în continuare a măsurilor de igienă și de distanțare fizică. „Mască, distanță, igienă!”, a recomandat Klaus Iohannis.

În ultimele zile, atât șeful statului cât și alți oficiali explicau că, în actualele condiții ale pandemiei, nu se pune problema unei reintroduceri a stării de urgență, dar se va menține starea de alertă.

„Nu-mi doresc și nu ne dorim să reintroducem restricții, dar acolo unde lumea nu este atentă, este posibil să reintroducem restricții acolo unde numărul de infectări este prea mare pentru a fi suportat, local, regional”, a declarat, miercuri seară, președintele Iohannis.

Șeful statului a precizat că el personal nu a făcut niciodată testul Covid, întrucât nu a intrat în contact cu persoane infectate și întrucât evită să meargă în locuri aglomerate. Președintele Iohannis le-a recomandat românilor să-și organizeze sărbătorile de iarnă, inclusiv Crăciunul, „cu precauție”, întrucât coronavirusul nu o să dispară până atunci.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Frica nucleară – ”ultima pandemie”

Ordinea mondială nu se poate institui plenar – vorba marxistului – decât prin provocarea fricilor consecutive. A fost pandemia, a scăzut temerea războiului. S-a...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 176: Zelenski le cere din nou rușilor să părăsească Zaporojie

UPDATE, ora 13:12: Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a declarat că ar putea închide centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, dacă forţele ucrainene vor...

Rectificarea bugetară, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de astăzi proiectele de ordonanţă privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă