10.1 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Ultimul bilanţ al victimelor virusului West Nile în România

În sezonul 2018, din data de 2 mai până în data de 13 septembrie, au fost înregistrate 196 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 21 decese la pacienţi care prezentau co-morbidităţi, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Sănătăţii, cele mai multe decese – 7 – s-au înregistrat în Bucureşti, iar celelalte în Iaşi, Olt, Galaţi, Covasna, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Suceava şi Teleorman.

”Odată cu scăderea temperaturilor, specialiştii apreciază că în perioada următoare se aşteaptă o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile. Vectorii implicaţi în transmiterea virusului West Nile în ţara noastră îi reprezintă mai multe specii de ţânţari răspândiţi atât în mediul urban cât şi în cel rural. Ministerul Sănătăţii reaminteşte autorităţilor administraţiei publice locale să intensifice măsurile de dezinsecţie în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile. Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă folosirea mijloacelor de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre. Direcţiile de sănătate publică vor desfăşura o campanie de informare a populaţiei referitoare la măsurile necesare pentru protecţia personală împotriva infectării cu virusul West Nile, se arată în comunicat.

Ultima oră
Pe aceeași temă