5.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Tranzacții imobiliare ilegale – Un avocat și doi notari implicați

Tranzacțiile imobiliare ilegale nu se opresc în România. Un avocat și doi notari sunt membri unei grupări bănuite de cămătărie, șantaj și înșelăciune.

Tranzacțiile imobiliare ilegale nu se opresc în România. Un avocat și doi notari sunt membri unei grupări bănuite de cămătărie, șantaj și înșelăciune.

Anchetatorii au efectuat 51 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări specializate în tranzacţii imobiliare ilegale, prin cămătărie, şantaj şi înşelăciune.

Acţiunea a avut loc în municipiile Oradea şi Salonta. Potrivit procurorilor, în gruparea formată din 11 membri se aflau un avocat şi doi notari.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 – prezent, cei 11 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, toţi din judeţul Bihor, printre care se numără un avocat şi doi notari publici, ar fi deposedat de locuinţe (apartamente şi case) mai multe persoane din judeţul Bihor, prin metode dolosive, înşelăciune şi rea credinţă. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi identificat persoane vulnerabile, proprietari de imobile şi, profitând de situaţia acestora, prin înşelăciune, şantaj, violenţă, ori acordarea de împrumuturi cu dobândă mascată, le-ar fi pretins să semneze actele de transfer ale imobilelor deţinute, în favoarea membrilor grupării sau a persoanelor din anturajul acestora”, au anunţat anchetatorii.

Totodată, au fost puse în executare opt mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupării, scrie Mediafax.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru, jurnalist la România Liberă din 2021. Noi începuturi, mult dinamism și multă speranță.
Ultima oră
Pe aceeași temă