37.1 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăSportFotbalUEFA EURO 2024 a introdus o nouă politică. Se schimbă relația dintre...

UEFA EURO 2024 a introdus o nouă politică. Se schimbă relația dintre arbitri și jucători pe teren

UEFA EURO 2024 a introdus o nouă politică pentru a îmbunătăți relația dintre arbitri și jucători pe teren, concentrându-se pe îmbunătățirea comunicării în jurul deciziilor arbitrale și pe promovarea încrederii reciproce.

Această inițiativă a avut un succes semnificativ la EURO 2024, fiind înțeleasă de fotbaliști și primită cu entuziasm de către opinia publică ca un progres evident pentru imaginea fotbalului.

UEFA a recunoscut că această abordare este esențială pentru a promova fair play-ul și respectul în fotbal, considerat cel mai popular joc din lume, și a decis să continue pe acest drum.

Astfel, se urmărește consolidarea valorilor fundamentale ale sportului și transmiterea acestora ca exemple pozitive în societate.

Linie deschisă între arbitri și căpitani

Începând cu noul sezon al competițiilor de club, care va începe săptămâna viitoare, UEFA va extinde abordarea de îmbunătățire a comunicării între arbitri și echipe la toate meciurile din competițiile sale.

Arbitrii vor avea acum o linie deschisă de dialog cu echipele pentru a explica deciziile cheie, inclusiv cele care implică utilizarea tehnologiei VAR.

Aceste informații și explicații vor fi oferite doar căpitanilor echipelor, care sunt singurii jucători îndreptățiți să discute cu arbitrii și să solicite clarificări într-o manieră respectuoasă.

Este important ca liderii echipelor să își asume responsabilitatea pentru comportamentul coechipierilor lor, cerându-le să respecte deciziile arbitrilor, să păstreze distanța față de aceștia și să evite înconjurarea oficialilor de meci.

Această inițiativă vine în contextul promovării fair play-ului și respectului în fotbal, cu scopul de a consolida valorile sportului și de a contribui la o atmosferă de competiție corectă și pozitivă.

În cazurile în care căpitanul este portarul, deci nu se află aproape de acțiune în majoritatea cazurilor, echipelor li se cere să nominalizeze un singur jucător de câmp autorizat să vorbească cu arbitrii, pentru a primi explicațiile acestora.

Jucătorii care ignoră aceste instrucțiuni și se apropie de arbitri pentru a arăta dispreț sau pentru a acționa într-un mod lipsit de respect vor fi avertizați, se mai arată pe site-ul frf.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă