18.1 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiUE: Fără automobile cu motoare pe combustie din 2035

UE: Fără automobile cu motoare pe combustie din 2035

Uniunea Europeană a pus capăt unei decizii ambițioase și de anvergură: interzicerea vânzărilor noi de mașini cu motor cu combustie începând cu 2035.

Textul validat va obliga autoturismele noi să nu mai emită CO2 începând de la mijlocul deceniului următor, ceea ce înseamnă, practic, o interdicţie a comercializării de automobile care funcţionează pe bază de benzină şi motorină, precum şi a celor hibride.

Acordul a fost oficializat în timpul unei întâlniri a miniștrilor energiei și transporturilor, la Bruxelles, marți dimineață, unde regulamentul a primit aprobarea finală, notează Euronews.com.

Dar Germania şi-a exprimat, în ultimul moment, opoziţia faţă de această iniţiativă. Berlinul a dorit ca vânzările de maşini noi cu motoare pe combustie să fie permise şi după 2035, dacă utilizează combustibili sintetici, scrie Agerpres.

După luni de negocieri, Parlamentul European, Executivul comunitar şi statele membre UE au convenit anul trecut ca termen limită anul 2035 pentru retragerea maşinilor care emit dioxid de carbon. Aceste reglementări vor face imposibilă vânzarea de maşini noi cu motoare pe combustie după 2035.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Klaus Iohannis consideră că România îndeplineşte pe deplin criteriile pentru integrarea în spaţiul Schengen

Cu ocazia primirii Premiului Civic German, conferit de Fundaţia Civică Bad Harzburg, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Dusseldorf, Klaus Iohannis...

Legea salarizării intră în vigoare abia la 1 ianuarie 2024. Abia atunci profesorii ar primi salarii cât salariul mediu pe economie

Legea salarizării intră în vigoare abia la 1 ianuarie 2024, deși Guvernul spune că lucrează acum la proiect și deși proiectul ar urma să...

ICR organizează acțiuni care marchează Ziua Tratatului de la Trianon

Ziua Tratatului de la Trianon este marcată într-o serie de acțiune pe care le organizează, în afara României, Institutul Cultural Român (ICR). Data de 4...
Ultima oră
Pe aceeași temă