4.1 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina retrage acreditările unor jurnaliști, pe motiv că au relatat din Herson

Ucraina retrage acreditările unor jurnaliști, pe motiv că au relatat din Herson

Conducerea Ucrainei a retras acreditările unor jurnaliști, pe motiv că au relatat din orașul Herson, într-un moment în care situația din oraș încă nu era stabilizată.

Acreditările au fost anulate de conducerea armatei ucrainene.

„Recent, unii reprezentanţi ai media au ignorat interdicţiile şi avertismentele existente şi au început să relateze din Herson fără acordul comandanţilor militari şi al departamentelor relevante de PR, chiar înainte de finalizarea măsurilor de stabilizare”, a specificat Statul Major General al armatei ucrainene, ca justificare pentru retragerea acreditărilor.

Conducerea armatei ucrainene nu a specificat ce jurnaliști au fost sancționați. Se pare că ar fi vorba de doi jurnalişti de la site-ul de știri Hromadske din Ucraina și de cel puțin şase corespondenţi de la posturile CNN și Sky News.

Postul CNN anunța, la data de 13 noiembrie 2022, că ar fi prima instituție media occidentală care a transmis din Herson, după ce orașul a fost recucerit de militarii ucraineni. Militarii ucraineni au intrat în Herson la 11 noiembrie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:04:37

VIDEO 35 de ani de la Revoluție

Anul 2024 marchează trei decenii și jumătate de la Revoluția Română din decembrie 1989, un eveniment care a schimbat radical destinul și direcția țării....
00:04:37

VIDEO 35 de ani de la Revoluție

Anul 2024 marchează trei decenii și jumătate de la Revoluția Română din decembrie 1989, un eveniment care a schimbat radical destinul și direcția țării....

Vânzări de acțiuni Revolut de peste 1 miliard de dolari după obținerea licenței bancare în Marea Britanie

Angajații și investitorii timpurii ai fintech-ului Revolut au vândut acțiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari începând cu luna august, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă