11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Ucigașul polițistului din Timiș a fost găsit mort în arest

Marcel Ionel Lepa (48 de ani) a fost găsit spânzurat în celula sa de la Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara.

Prima ipoteză este că Lepa s-ar fi sinucis. Membrii unui echipaj al Ambulanţei au încercat să îl resusciteze, însă fără succes.

„Personalul medical al Penitenciarului Timişoara a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deţinut care a săvârşit un act de suicid prin, spânzurare în grupul sanitar al camerei de deţinere. Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgenţă 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului SMURD, aceştia au constatat decesul la ora 7.15”, a anunțat, luni dimineață, un comunicat transmis de ANP.

La penitenciarul din Timișoara a fost deschisă o anchetă internă.

Pe numele lui Marcel Lepa era emis un mandat internațional de arestare pentru tâlhărie, iar acum ar fi urmat să fie judecat pentru omor deosebit de grav.

Marcel Lepa fusese capturat de polițiștii de la SIAS, în localitatea Remetea Mare din județul Timiș, în urmă cu o săptămână, după ce îl împușcase mortal, duminică (acum opt zile), pe polițistul Cristian Amariei. Imediat după aceea, Lepa reușise să fugă, iar pe parcursul operațiunii de capturare a mai rănit, tot prin împușcare, încă un polițist.

În momentul în care a fost capturat, Lepa era rănit și avea încă asupra lui pistolul cu care trăsese asupra celor doi polițiști. Pistolul folosit de Lepa este de proveniență sârbească.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă