13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeȘtirile zileiTuriștii români blocați în Maroc sosesc în țară

Turiștii români blocați în Maroc sosesc în țară

Turiștii români blocați în Maroc sosesc în țară, joi seară, cu o cursă Tarom care va ateriza pe aeroportul Henri Coandă.

Aeronava Tarom va ajunge joi, la ora 20, pe Aeroportul Henri Coandă, cu 122 de cetățeni români și 62 de cetățeni ai altor state europene care erau blocați în Maroc.

Potrivit autorităților române, nicio persoană care a urcat la bordul aeronavei nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Ca măsură suplimentară, pasagerii vor fi testați și li se va recomanda să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului.

În cazul în care rezultatul testului este negativ, cetățenii repatriați din Maroc, țară aflată în zona verde, vor rămâne în contact cu autoritățile medicale pentru a depista orice semn al apariției eventualelor simptome.

Dacă rezultatul este pozitiv, persoanele respective vor fi transportate la unități medicale pentru investigații și monitorizare, iar proba va fi trimisă în laboratoare specializate pentru secvențiere,în vederea stabilirii variantei de tulpină.

Turiștii români blocați în Maroc de o săptămână

Maroc a decis să închidă granițele pentru o perioadă de două săptămâni. Restricțiile vor rămâne în vigoare până pe 13 decembrie 2021, ora 23:59. Zeci de români care vor să se întoarcă în țară sunt acum blocați în aeroporturile din Maroc, după ce zborurile au fost anulate.

„Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetățenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să țina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obține informații cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obișnuite.

Mai mulți români au cerut ajutorul pentru a se întoarce acasă, după ce Ambasada României în Regatul Maroc a postat mesajul pe Facebook. Zeci de familii aflate în vacanță sunt în situația în care zborurile spre România s-au anulat și nu mai au cu ce să se întoarcă.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...

Ministrul Culturii: “Marile studiouri americane sunt interesate să revină în România”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, dezvăluie că marile studiouri americane manifestă un interes semnificativ pentru revenirea în România. "Marile studiouri americane sunt interesate să revină în...

Turnul înclinat din Bologna s-ar putea prăbuși. Autoritățile, în alertă

Turnul medieval Garisenda este unul dintre cele mai emblematice repere ale orașului italian Bologna - și se înclină la fel de mult ca și...
Ultima oră
Pe aceeași temă