19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomePoliticăTrump are din nou probleme. Este acuzat că a demis un oficial...

Trump are din nou probleme. Este acuzat că a demis un oficial de securitate cibernetică după ce a pierdut alegerile din 2020

Un consilier special american care îl investighează pe fostul președinte Donald Trump și eforturile de a anula pierderea alegerilor din 2020 examinează concedierea de către acesta a unui oficial de securitate cibernetică al cărui birou a declarat că voturile au fost corecte și sigure a fost sigur, a afirmat miercuri New York Times, preluat de Reuters.

Consilierul special Jack Smith, care investighează, de asemenea, modul în care Trump a gestionat documentele clasificate, a citat fostul personal al Casei Albe a lui Trump, dar l-a intervievat și pe Christopher Krebs, care a supravegheat Agenția pentru securitatea cibernetică și a infrastructurii în timpul lui Trump, a precizat Times, citând surse anonime.

Trump l-a concediat pe Krebs în noiembrie 2020, la câteva zile după ce CISA a emis o declarație în care a calificat alegerile din 3 noiembrie 2020 drept “cele mai sigure din istoria americană”, într-un moment în care președintele de atunci a lansat acuzații nesusținute că votul a fost fraudat.

CISA, parte a Departamentului pentru Securitate Internă, lucrează pentru a proteja alegerile din SUA de hackeri, dar a atras furia lui Trump la vremea respectivă, ceea ce l-a determinat pe Krebs să le spună asociaților de atunci că se aștepta să fie concediat.

Reprezentanții biroului lui Smith au refuzat să comenteze raportul. Reprezentanții lui Krebs și ai lui Trump nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

Favorit în cursa pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024, Trump a persistat în a face afirmații nefondate privind o fraudă electorală generalizată și a promis grațieri pentru susținătorii săi care au atacat Capitoliul SUA pe 6 ianuarie 2021, într-un efort eșuat de a bloca certificarea de către Congres a victoriei democratului Joe Biden la prezidențiale.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vremea 25 septembrie – Temperaturi de vară la final de septembrie

Astăzi vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în toată țara. Vom avea un cer variabil,...

Vremea 25 septembrie – Temperaturi de vară la final de septembrie

Astăzi vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în toată țara. Vom avea un cer variabil,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies