13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTragedie într-un naufragiu în largul Libiei. Câți oameni au murit

Tragedie într-un naufragiu în largul Libiei. Câți oameni au murit

„Cel puţin 57 de migranţi s-au înecat astăzi într-un naufragiu în largul Khoms”, a anunțat OIM. Oraşul Khoms este situat la 120 de kilometri de Tripoli, pe coasta de vest a Libiei.

„Supravieţuitorii care au vorbit cu personalul nostru au declarat că 20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa”, au mai spus reprezentanții OIM pe contul de Twitter. Aceștia au vorbit despre „o altă tragedie” pe această „rută periculoasă”.

În imaginile prezentate de organizație se văd echipe de salvare care distribuie apă şi alimente supravieţuitorilor, care par a fi din țări africane.

Potrivit OIM, numărul migranţilor care au murit pe mare încercând să ajungă în Europa s-a dublat anul acesta. Numai în Marea Mediterană, aproape 900 de persoane au murit.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă