14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTraficul în Canalul Suez este oprit. Ce incident s-a petrecut

Traficul în Canalul Suez este oprit. Ce incident s-a petrecut

Nava, care transportă sute de containere din China cu destinaţia Rotterdam, este deţinută de compania de transport maritim taiwanez Evergreen şi este înregistrată în Panama, relatează The Guardian.

Fotografiile făcute de pe o altă navă din canal, Maersk Denver, arată Ever Date într-un unghi care acoperă calea navigabilă.

Autorităţile egiptene au trimis remorchere şi un excavator pentru a elibera nava.

Nu este primul incident în canalul Suez: În 2017, o navă japoneză a rămas blocată, dar a fost repusă pe curs în câteva ore.

Site-ul de monitorizare a comerţului TankerTrackers.com a precizat pe Twitter că există „o mulţime de nave încărcate” blocate la fiecare capăt al canalului.

Aproape 19.000 de nave, sau o medie de 51,5 nave pe zi, cu un tonaj net de 1,17 miliarde de tone, au trecut prin canal în cursul anului 2020, potrivit SCA. Aceasta reprezintă aproximativ 12% din volumul comerţului mondial şi este o sursă majoră de venit pentru Egipt.

Fluxurile comerciale de containere Asia-Europa se recuperează după Anul Nou Lunar, astfel încât un blocaj extins va avea consecinţe grave, deoarece ruta alternativă pe ruta Cape va fi cu o săptămână mai lentă, a declarat Tan Hua Joo, consultant la Liner Researce, potrivit Reuters.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă