32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăLifestyleToscana îți oferă 30.000 de euro ca să te muți acolo

Toscana îți oferă 30.000 de euro ca să te muți acolo

Achiziționarea unei case în Toscana rurală este visul multora, însă prețurile imobiliare din regiune sunt foarte ridicate. Cu toate acestea, există o oportunitate care ar putea transforma acest vis în realitate.

Autoritățile regionale din Toscana au lansat un program prin care oferă până la 30.000 de euro celor care se mută în orașele de munte, unde populația este în scădere. Această inițiativă are scopul de a revitaliza comunitățile rurale și de a atrage noi rezidenți în zonele mai puțin populate ale Toscanei.

Cum poți obține banii? Condiții

În Toscana, autoritățile au inițiat un program inovator pentru a revitaliza comunitățile aflate în dificultate, oferindu-le oamenilor stimulente financiare pentru a se muta în aceste zone.

Prin programul „Rezidență în munți 2024”, solicitanții pot primi între 10.000 și 30.000 de euro pentru a achiziționa o casă într-un oraș de munte cu mai puțin de 5.000 de locuitori. În Toscana, există 119 astfel de localități eligibile. Contribuția financiară oferită nu poate depăși 50% din costul total al achiziției și renovării proprietății.

Stefania Saccardi, vicepreședintele regiunii Toscana, a subliniat că aceste comunități montane sunt „teritorii de o frumusețe unică, cu sate care trebuie redescoperite și care, cu toate acestea, suferă de depopulare”. Ea a descris programul ca pe o „provocare și o oportunitate, în special pentru tineri, și șansa unei noi alegeri de viață.”

Cine poate aplica pentru subvenție? Există criterii stricte:

  • Solicitanții trebuie să fie cetățeni italieni, cetățeni ai unui alt stat membru al Uniunii Europene sau cetățeni din afara UE care dețin un permis de ședere valabil pentru cel puțin 10 ani.
  • Aceștia trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș italian, dar să nu locuiască într-o comunitate montană, conform categoriei Institutului Național Italian de Statistică.

Cererile pot fi depuse prin intermediul formularului online disponibil pe site-ul regiunii Toscana și trebuie trimise până la 27 iulie, ora 13:00 (ora Europei Centrale).

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă