13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiToader: În trecutul meu profesional se poate uita oricine

Toader: În trecutul meu profesional se poate uita oricine

Augustin Lazăr a susţinut interviul pentru un nou mandat la şefia Parchetului General în faţa ministrului Justiţiei. După prezentarea făcută de Lazăr, Tudorel Toader l-a rugat pe acesta să răspundă cu privire la recentele “dezvăluiri” privind cariera sa.

“Atât eu cât şi dvs am exercitat înainte de 1989 funcţia de procuror, dar eram la început de carieră, eram foarte tineri şi încercam să ne dăm seama cu ce se ocupa instituţia. În mod cert, nişte procurori tineri nu făceau decât să respecte cadrul legal”, a răspuns Lazăr.

El a adăugat că şi-a cerut scuze public în numele instituţiei, în replică Toader afirmând că scuzele ar trebui să fie în nume personal.

“În trecutul meu profesional se poate uita oricine”, a adăugat Toader, în timp ce Lazăr a replicat: “Şi în al meu!”.

Marţi, procurorul general Augustin Lazăr a exprimat “scuze instituţionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componentă etică deficitară”.

“În calitate de conducător al Ministerului Public, doresc să exprim scuze instituţionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componentă etică deficitară. Personal doresc să îmi exprim regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti, cărora le datorăm faptul că astăzi trăim într-o ţară democratică, membră a Uniunii Europene”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Augustin Lazăr.

El a precizat că nu are nimic de ascuns, însă regretă că a făcut parte din Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Aiud.

“Eu am exprimat nişte regrete pentru faptul că, în aplicarea legii care exista în vremea aceea, am participat la această comisie şi am evaluat după criteriile pe care legea le prevedea acolo. Rămâne ca această chestiune să fie examinată. Eu nu am nimic de ascuns şi mă pun la dispoziţia celor care doresc să ştie date suplimentare, pentru a vedea că aceasta era o practică conform legii în vigoare la nivel naţional. Am exprimat regretele faţă de această situaţie. Nimeni nu doreşte să facă rău cuiva. Este foarte clar. În toată cariera mea profesională nu am făcut nicio pasiune, fiindcă un magistrat adevărat trebuie să aibă echilibru, să fie imparţial şi nu trebuie să faci nicio pasiune dintr-o problemă profesională”, a spus Lazăr.

Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă