16 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Timişoara va avea tramvaie noi

Contractul are o valoare de peste 33 milioane euro fără TVA.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Primăriei Timişoara, licitaţia pentru achiziţionarea de tramvaie s-a încheiat, iar firma câştigătoare este Bozankaya Otomotiv MAK. IML ITH VE IHR.

Valoarea contractului este de peste 33 de milioane de euro fără TVA, aceasta însemnând peste 2 milioane de euro/bucată, fara TVA.

Banii pentru cumpărarea tramvaielor noi vor fi asiguraţi în cea mai mare parte prin fonduri europene.

Semnarea contractului cu compania turcă, pentru cumpărarea tramvaielor este prevazută pentru săptămâna viitoare. Iar garniturile ar urma să ajungă la Timişoara începând de anul viitor, în mai multe tranşe. În total este vorba despre minim 16 tramvaie şi cel mult 40 de garnitruri.

Noile tramvaie vor fi articulate, vor putea circula atât electric, cât şi pe baterii care conferă o autonomie de 64 de kilometri.

Tramvaiele vechi care circulă acum în Timişoara au fost fabricate între anii 1962 şi 1973 şi au depăsit cu mult momenul la care puteau fi casate.

De asemenea, mai curculă 30 de tramvaie ”Armonia” care au fost recondiţionate recent de Primăria Timişoara. În present, în Timişoara, parcul de tramvaie numără 60 de garniture.

Ultima oră
Pe aceeași temă