20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTimişoara va avea tramvaie noi

Timişoara va avea tramvaie noi

Contractul are o valoare de peste 33 milioane euro fără TVA.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Primăriei Timişoara, licitaţia pentru achiziţionarea de tramvaie s-a încheiat, iar firma câştigătoare este Bozankaya Otomotiv MAK. IML ITH VE IHR.

Valoarea contractului este de peste 33 de milioane de euro fără TVA, aceasta însemnând peste 2 milioane de euro/bucată, fara TVA.

Banii pentru cumpărarea tramvaielor noi vor fi asiguraţi în cea mai mare parte prin fonduri europene.

Semnarea contractului cu compania turcă, pentru cumpărarea tramvaielor este prevazută pentru săptămâna viitoare. Iar garniturile ar urma să ajungă la Timişoara începând de anul viitor, în mai multe tranşe. În total este vorba despre minim 16 tramvaie şi cel mult 40 de garnitruri.

Noile tramvaie vor fi articulate, vor putea circula atât electric, cât şi pe baterii care conferă o autonomie de 64 de kilometri.

Tramvaiele vechi care circulă acum în Timişoara au fost fabricate între anii 1962 şi 1973 şi au depăsit cu mult momenul la care puteau fi casate.

De asemenea, mai curculă 30 de tramvaie ”Armonia” care au fost recondiţionate recent de Primăria Timişoara. În present, în Timişoara, parcul de tramvaie numără 60 de garniture.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă