21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiTeste cu repetiție pentru muncitorii români din abatoarele germane

Teste cu repetiție pentru muncitorii români din abatoarele germane

De la 1 iulie industria cărnii din landul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei va fi obligată să îşi testeze angajaţii pentru coronavirus de cel puţin două ori pe săptămână, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din regiune.

Măsura se aplică abatoarelor mai mult de 100 angajați și vine ca obligație după ce numărul de îmbolnăviri în unitățile de prelucrare a cărnii din nordul Germaniei a explodat. Creșterea alarmantă a îmbolnăvirilor a obligat autoritățile locale să introducă în zonă carantina totală, spre nemulțumirea localnicilor, obligați să rămână în interiorul zonei păzită de jandarmi și polițiști.

Guvenul urmează să ofere teste pentru toţi locuitorii din Bavaria cât mai repede posibil, chiar şi pentru persoanele fără simptome, însă au prioritate persoanele cu simptome şi suspectate a fi infectate cu Covid-19. Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, şi-a exprimat sprijinul pentru înmulţirea testelor, dar a spus că asta nu ar trebui să le transmită oamenilor un sentiment fals de securitate. „Are sens o testare cât mai amplă, în special pentru a ţine rapid sub control focarele regionale. Totuşi, testul este mereu doar o fotografie la minut. Nu trebuie să conducă la un fals sentiment de securitate.”, a spus Spahn pentru agenția DPA, citată de Agerpres.

Într-un singur abator al concernului Toennies peste 1.000 de români s-au îmbolnăvit cu Covid-19, potrivit datelor oficiale prezentate de Ministerul Afacerilor Externe săptămâna trecută. Astăzi, se cunosc 2.075 îmbolnăviri în rândul românilor care muncesc și locuiesc în Germania.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă