24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalTensiuni politice la sudul Dunării: Guvernul bulgar a fost înlăturat

Tensiuni politice la sudul Dunării: Guvernul bulgar a fost înlăturat

Guvernul bulgar condus de premierul liberal Kiril Petkov a fost înlăturat miercuri printr-o moţiune de cenzură, care aruncă ţara într-o nouă criză politică după deja trei runde de alegeri desfăşurate anul trecut, transmite AFP.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată cu votul a 123 de deputaţi dintr-un total de 240, în timp ce împotrivă au votat 116, a anunţat vicepreşedintele parlamentului, Miroslav Ivanov, potrivit agerpres.ro.

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe Kiril Petkov, prim-ministrul Republicii Bulgaria la finele lunii aprilie

Kiril Petkov, Prim-ministrul Republicii Bulgaria, a fost în vizită la Palatul Cotroceni, în data de 29 aprilie 2022

„Discuțiile au vizat modalitățile de aprofundare a relației bilaterale, evoluțiile de securitate generate de agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei și sprijinul acordat Ucrainei, securitatea energetică, coordonarea pozițiilor în plan regional, european și în perspectiva Summitului NATO de la Madrid.

În plan bilateral, Președintele Klaus Iohannis și Prim-ministrul Kiril Petkov au subliniat interesul comun de a dezvolta în continuare parteneriatul aprofundat dintre țările noastre, în plan politic, economic și securitar. În ceea ce privește cooperarea economică, a fost evidențiat faptul că România este al doilea partener comercial al Bulgariei, dintre statele membre ale Uniunii Europene, schimburile comerciale înregistrând creșteri semnificative în ultimii ani.

Cei doi înalți oficiali au discutat despre obiectivele comune de îmbunătățire a conexiunilor rutiere și fluviale de-a lungul Dunării și luarea măsurilor necesare pentru asigurarea navigabilității fluviului. În acest sens, a fost accentuată necesitatea implementării rapide a Proiectului european Fast Danube, menit să îmbunătățească navigația în partea româno-bulgară a Dunării.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Probleme la Metrorex. Compania are datorii de 33 de milioane de euro la Alstom

Compania franceză Alstom, care asigură mentenanţa metroului bucureştean, ia în considerare suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanţă a flotei de metrou în luna iulie,...

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România. Acest titlu a fost acordat de Comisia Europeană. Programul „Traista cu...

BSTDB şi-a majorat portofoliul cu 14,6% în 2021, ajungând la 2,37 miliarde euro

Consiliul Guvernatorilor al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) și-a desfășurat cea de-a 24-a reuniune anuală sub președinția domnului Samir Sharifov,...
Ultima oră
Pe aceeași temă