31.9 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăInternaționalSummit NATO Washington: Ajutorul militar pentru Ucraina va ajunge la peste 40...

Summit NATO Washington: Ajutorul militar pentru Ucraina va ajunge la peste 40 miliarde euro

Ţările NATO au decis miercuri, la Washington, că ajutorul lor militar pentru Ucraina va atinge minimum 40 de miliarde de euro, potrivit textului declaraţiei finale, transmite Reuters.

„Intenţionăm să eliberăm un pachet de bază de cel puţin 40 de miliarde de euro pentru anul viitor, iar apoi să menţinem asistenţa de securitate la un nivel sustenabil, pentru ca Ucraina să câştige”, au precizat cele 32 de ţări membre NATO, reunite în cadrul unui summit la Washington.

Summit NATO: Joe Biden, mesaj puternic de susținere pentru Ucraina

Numele României, prezent în discursul lui Joe Biden
La Summitul NATO de la Washington, președintele Joe Biden a transmis un mesaj clar și ferm de susținere pentru Kiev. El a menţionat România în rândul ţărilor care vor ajuta la apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Preşedintele american a anunţat că “SUA şi alte patru ţări, Germania, Olanda, România şi Italia vor furniza Ucrainei zeci de sisteme tactice suplimentare de apărare aeriană” în câteva luni. SUA, Germania şi România vor trimite Ucrainei baterii Patriot suplimentare, Ţările de Jos şi alţii vor furniza componente Patriot pentru a compune încă o baterie, în timp ce Italia va furniza un sistem de apărare aeriană SAMP-T.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă