1.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeInternaționalSUA nu vede HAMAS la conducerea Fâșiei Gaza

SUA nu vede HAMAS la conducerea Fâșiei Gaza

Casa Albă a apreciat miercuri că gruparea islamistă Hamas nu va putea fi implicată pe viitor în guvernarea Fâşiei Gaza, după încheierea războiului cu Israelul, transmite Reuters, preluat de agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional pentru Securitate al SUA, John Kirby, a declarat de asemenea că Washingtonul nu sprijină stabilirea civililor din Gaza în afara acestui teritoriu controlat în prezent de Hamas.

El a mai afirmat că Statele Unite nu consideră că este momentul pentru un armistiţiu general între Israel şi Hamas, însă ostilităţile trebuie întrerupte uneori din motive umanitare.

“Ce va urma după conflict, încă nu avem toate răspunsurile, dar colaborăm cu partenerii noştri din regiune pentru a explora cum poate arăta şi cum trebuie să arate guvernarea în Gaza”, a spus purtătorul de cuvânt într-o discuţie cu presa la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One, cu care preşedintele Joe Biden se îndrepta spre statul american Minnesota.

Kirby a precizat că nu există planuri pentru trimiterea de trupe americane în Gaza, acum sau pe viitor.

De ce sunt tunelurile Hamas de sub Gaza un câmp de luptă cheie pentru Israel?

Tunelurile Hamas de sub Gaza sunt un obiectiv primordial pentru Israel, deoarece își extinde ofensiva terestră în enclava înghesuită ca răzbunare pentru atacul surpriză mortal al grupării islamiste, în sudul Israelului, din 7 octombrie, după cum explică fostul șef al Biroului din Ierusalim, Stephen Farrell, potrivit Reuters.

Gaza este baza de putere a Hamas, iar rețeaua uriașă de tuneluri de sub Gaza este o bază secretă de putere în acea bază.

Este un obicei cunoscut al Hamas să meargă la loc pentru a se ascunde, pentru a ascunde ostatici, pentru a trage rachete, pentru a depozita arme… de aceea rețeaua este atât de importantă pentru Israel.

În primul rând, a distrus o mare parte din acest acoperiș al solului situat deasupra pământului, astfel încât luptătorii Hamas nu au unde să meargă dacă fug.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Câteva sute de câini pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o asociație caritabilă

Peste 400 de câini care urmau să fie sacrificați pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o organizație caritabilă britanică în...

Câteva sute de câini pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o asociație caritabilă

Peste 400 de câini care urmau să fie sacrificați pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o organizație caritabilă britanică în...

Serghei Lavrov are acceptul să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru o reuniune a OSCE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă