18.5 C
București
vineri, 13 septembrie 2024
AcasăSănătateStudiu îngrijorător! Decesele cauzate de cancer la nivel mondial în rândul bărbaților...

Studiu îngrijorător! Decesele cauzate de cancer la nivel mondial în rândul bărbaților ar urma să crească cu 93% până în 2050

Numărul cazurilor și al deceselor cauzate de cancer în rândul bărbaților este așteptat să crească semnificativ până în 2050, potrivit unui studiu publicat luni. Se estimează că vor exista creșteri mari în special în rândul bărbaților cu vârste de 65 de ani și peste.

Decesele cauzate de cancer la nivel mondial în rândul bărbaților ar urma să crească cu 93% până în 2050

Pentru acest studiu, publicat în revista Cancer, cercetătorii australieni au analizat decesele cauzate de 30 de tipuri diferite de cancer în 185 de țări și teritorii în 2022, pentru a face proiecții pentru 2050, notează CNN.

Studiul prevede că numărul total de cazuri de cancer în rândul bărbaților va crește de la 10,3 milioane în 2022 la 19 milioane în 2050, o creștere de 84%.

Decesele cauzate de cancer ar urma să crească de la 5,4 milioane în 2022 la 10,5 milioane în 2050, o creștere de 93%. Decesele în rândul bărbaților în vârstă de 65 de ani și peste ar urma să crească cu 117%.

De asemenea, se preconizează că țările cu un venit și o speranță de viață mai scăzute vor înregistra creșteri mai mari ale deceselor cauzate de cancer la bărbați.

„Între 2022 și 2050, în Africa și în estul Mediteranei, numărul cazurilor incidente și al deceselor se așteaptă să crească de 2,5 ori. În schimb, se preconizează că Europa va înregistra o creștere de aproximativ jumătate”, au scris cercetătorii.

Bărbații sunt deja mai predispuși decât femeile să moară de cancer. Bărbații sunt mai predispuși să fumeze și să consume alcool, comportamente care generează multe cazuri de cancer, și sunt mai predispuși să fie expuși la agenți cancerigeni la locul de muncă.

De asemenea, este mai puțin probabil ca aceștia să aibă acces la programele de screening.

Cancerul este un termen general pentru o serie de afecțiuni caracterizate de creșterea necontrolată a celulelor anormale în organism. Aceste celule pot forma tumori maligne care invadă țesuturile adiacente și pot metastaza, adică se pot răspândi în alte părți ale corpului.

Cancerul poate afecta orice organ sau țesut și este influențat de factori genetici, de mediu și stilul de viață.

Detectarea precoce și tratamentele moderne, cum ar fi chirurgia, chimioterapia, radioterapia și imunoterapia, sunt esențiale pentru îmbunătățirea prognosticului și calității vieții pacienților. Continuarea cercetărilor este crucială pentru înțelegerea și combaterea acestei boli complexe.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun sondajele de opinie despre candidații pentru scaunul de la Cotroceni

Candidații pentru alegerile prezidențiale 2024 încep să se așeze la start și în același timp să se uite cine ajunge primul, pe măsură ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă