20 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusStrategie nouă a Israelului împotriva COVID: eliminarea certificatului verde

Strategie nouă a Israelului împotriva COVID: eliminarea certificatului verde

Noua strategie a Israelului împotriva COVID: a patra doză de vaccin pentru cei peste 18 ani și eliminarea certificatului verde.

Israelul a fost „laboratorul” mondial în lupta împotriva virusului încă de la începutul pandemiei, precum și principala sursă de date științifice privind vaccinarea și a anticipat adesea strategiile globale împotriva SARS-CoV-2. Acum, Ministerul israelian al Sănătății vizează o a patra doză pentru persoanele de peste 18 ani, pentru a elimina restricțiile anti-COVID, scrie La Stampa.

„Varianta Omicron necesită un nou mod de gândire și abordare, deoarece se întrevede o tendință globală de infectare în masă. Vreau să fiu optimist și să folosesc cuvintele experților noștri care cred că infecția, în mare parte fără simptome grave, este începutul sfârșitului epidemiei”, a declarat Dror Eydar, ambasadorul Israelului în Italia, la postul de radio New Sound Level fm90, precizează blacknews.ro.

Noua strategie a Israelului contra COVID va include și eliminarea certificatului verde

„Pot să vă încurajez spunându-vă că în Israel, în ciuda infecțiilor în masă, astăzi părinții și elevii nu mai suferă din cauza restricțiilor stricte, de fapt se ia în considerare posibilitatea de a elimina certificatul verde, iar astăzi echipa care gestionează pandemia recomandă să se permită o a patra doză de vaccin împotriva COVID pentru cei care au împlinit 18 ani, cu condiția să fi trecut 5 luni de la data vindecării sau de la a treia vaccinare”, declară acesta.

Rezultatele celei de-a patra doze arată că protecția împotriva infecției se dublează, în comparație cu persoanele vaccinate cu trei doze și crește de 3 până la 5 ori în fața formelor grave ale bolii: „cel mai bun sfat pe care vi-l pot da, pe baza experienței noastre, este: mergeți să vă vaccinați și aveți răbdare și încredere”, a adăugat ambasadorul israelian.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un simulator de reactor nuclear va fi instalat la Universitatea Politehnica

Un simulator de reactor nuclear, oferit de Statele Unite, va fi instalat la Universitatea Politehnica din București. Această inițiativă face parte din Programul FIRST...

Minciunile războiului, doar din “surse oficiale”

Oare dorește cineva să se afle adevărul despre războiul din Ucraina? Cu siguranță, nu există părți interesate, ci doar acțiuni de propagandă. Cancelariile occidentale...

LIVE UPDATE Metroul circulă cu dificultate, după o defecțiune apărută la un tren

UPDATE, ora 09:56: Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că incendiul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă