16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Spitalul din Iași a trecut pe lângă o tragedie. 31 de persoane au fost evacuate din incendiu

„Aseară a fost evitată o tragedie”, a declarat, miercuri dimineață, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, referindu-se la incendiul care a avut loc în seara zilei de marți, 22 iunie 2021, la Spitalul de Copii din Iași. Incendiul s-a declanșat chiar în apropierea Secției ATI.

Cu privire la cauza incendiului, „controlul este în desfășurare”, iar rezultatele acestuia vor fi prezentate de către ISU, a precizat Costel Alexe.

31 de persoane, printre care copii, aparținători și angajați ai spitalului, au fost evacuate marți seară, în timpul incendiului. Șapte cadre medicale au intervenit până la sosirea pompierilor, iar președintele CJ Iași, Costel Alexe, le-a felicitat pentru prezența de spirit pe care au dovedit-o.

Până în acest moment, se presupune că flăcările s-ar fi declanșat de la instalația electrică a spitalului, care ar fi fost suprasolicitată. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași a fost dat în folosință în anul 1970 iar instalația lui electrică datează tot din acea perioadă, a precizat Costel Alexe.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă