8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiSănătateSpitalele modulare de la Pipera și de la Lețcani au devenit operaționale...

Spitalele modulare de la Pipera și de la Lețcani au devenit operaționale de marți

Primii pacienți ai spitalului modular Pipera vor fi primiți din această seară, iar unitatea de la Lețcani va funcționa cu 10 paturi de terapie acută, a declarat marți ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

„Paturi cu concentratoare de oxigen, cele pe care le-am primit prin Mecanismul European de Protecție Civilă, sunt deja aici. Infrastructura este pregătită. Personalul medical va fi asigurat de la Spitalul Babeș, respectiv în continuare vom face detașări.

În această seară începe transferul primilor pacienți pe spitalul modular din Pipera, urmând să lucrăm în zilele următoare pentru operaționalizarea în continuare a restului de paturi. Mai avem 100 de concentratoare de oxigen”, a transmis ministrul Cseke Attila.

El a precizat că în ședința de marți Consiliul General al Municipiului București va emite două hotărâri care vor sprijini operaționalizarea spitalului Pipera, inclusiv o rectificare bugetară care va acoperi cheltuieli necesare instituției.

În prima fază, personalul de la Pipera va fi asigurat de către spitalul „Victor Babeș”, cu 64 de persoane din care 14 medici, a precizat Cseke Attila, conform digi24.ro.

Stocatorul de oxigen pentru Lețcani a ajuns, și există șanse ca miercuri acesta să intre în folosință.

„Astăzi se va porni cu 10 paturi cu concentratoare de oxigen, iar în următoarele zile vom putea să operaționalizăm și paturi ATI, pentru că acolo sunt peste 40 de paturi ATI”, a precizat ministrul.

Cseke Attila spune că până vineri vor fi operaționalizate la spitalul Colentina încă șapte paturi de terapie intensivă, respectiv încă 10 paturi pe terapie acută.

Spitalul modular din Pipera are capacitatea maximă de 374 de paturi cu oxigen, dar într-o primă etapă în interior vor fi primiți doar 100 de pacienți, conform unei declarații anterioare a premierului demis Florin Cîțu.

Spre spitalul modular de la Lețcani au fost trimiși deja primii cinci pacienți

Spitalul modular Lețcani din județul Iași are o capacitate maximă de 256 de pacienți. Marți dimineață directorul DSP Iași Vasile Cepoi anunța că deschiderea spitalului modular întârzia, din cauza lipsei unei soluții pentru oxigen.

Cu toate acestea, primii cinci pacienți ai spitalului modular din Lețcani sunt transferați marți seara de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Este vorba despre pacienți cu forme medii ale COVID.

Diana Cimpoeșu, medicul șef al SMURD Iași a anunțat că marți seara se face transferul a cinci pacienți de la Iași la Lețcani. Sunt pacienți conectați la măști cu oxigen care au forme de gravitate medie ale COVID, transmite antena3.ro.

Cele mai citite

Cursă specială pentru repatrierea „zimbrilor” din Africa de Sud

Plecați de două săptămâni în Africa de Sud la turneul mondial de rugby „Toyota Challenge Cup”, jucătorii echipei CSM Știința Baia Mare au rămas blocați în...

Americanii trimit elicoptere în România. Vor apăra Flancul Estic

Americanii trimit elicoptere în România, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, menită să protejeze Flancul Estic al NATO. Forțele Terestre ale SUA trimit în România...

Schimbarea din administrație, marea deziluzie

A trecut mai bine de un an de la schimbarea celei mai mari părți a administrației publice locale din Capitală. Bucureștenii au sperat într-o schimbare...
Ultima oră
Pe aceeași temă