1.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăSpital modular Pipera. Nicușor Dan surd la solicitarea PSD și a Gabrielei...

Spital modular Pipera. Nicușor Dan surd la solicitarea PSD și a Gabrielei Firea

Gabriela Firea face apel la Primarul General Nicușor Dan să deschidă de urgenţă Spitalul modular de la Pipera, care a fost deschis anul trecut la iniţiativa sa. Unitatea medicală are în dotare 400 de paturi și a fost realizată ca secție externă a Spitalului Victor Babeș din București.

„Spitalul modular deschis anul trecut în Pipera, în timpul mandatului meu de Primar General, zace în continuare acoperit de bălării, închis de inconstientul Nicusor Dan. Ura, nepriceperea, haosul și neputința actualului primar țin închis de peste un an de zile un spital perfect echipat, care ar putea salva vieți.

În timpul unei pandemii, în timp ce toți politicienii şi administratorii din lumea întreagă își folosesc la maximum toate resursele, decizia noului primar, pentru ajutorarea pacienților, a fost și este una singură: închiderea spitalului modular deschis de Firea”, a spus Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Fostul primar al Capitalei mai spune că ministrul interimar al sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat că ar dori să redeschidă Spitalul modular Covid din Pipera, dar primarul general Nicușor Dan nu a reacționat până acum.

Ea îi întreabă pe cei aflați la putere care sunt ineresele lor și dacă le pasă de sănătatea românilor.

„Ministrul interimar al Sănătății, Attila Cseke, a anunțat cā ar dori sā redeschidā Spitalul Modular COVID-19 din Pipera! Dar ce face primarul? De ce nu convoacă ședința de Consiliu General pentru a aloca fondurile necesare? Ce așteaptă? Sā mai moară alte sute de oameni?”, susține fostul primar general.

În calitate de senator PSD de Bucureşti, împreună cu cei 21 de consilieri generali social democraţi, Gabriela Firea a solicitat primarului general convocarea unei şedinţe de Consiliu General, de îndată pentru alocarea fondurilor necesare redeschiderii Spitalului modular din Pipera.

Solicitarea social democraţilor a rămas fără răspuns.

Spitalul modular de la Pipera a fost deschis în august 2020, într-un moment în care numărul de cazuri noi de COVID era de 1300/zi, iar presiunea pe spitale era mare, şi a fost conceput ca secție externă a Spitalului Victor Babeș având în dotare 400 de paturi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ludovic Orban îl atacă pe Iohannis în scandalul de plagiat al lui Ciucă

Ludovic Orban a pus tunurile pe Klaus Iohannis, după ce presa a dezvăluit un posibil caz de plagiat al premierului Nicolae Ciucă. Dacă în urma...

Simptome de Omicron la copii. Avertismentul medicilor

Țările cu expunere ridicată la varianta Omicron înregistrează un număr record de spitalizări la copii, iar medicii atrag atenția referitor la simptome, arată Financial...

Cum alegi patul potrivit pentru dormitorul tău?

Pentru a da un randament cât mai bun în viața de zi cu zi ai nevoie în primul rând de un somn odihnitor. Somnul...
Ultima oră
Pe aceeași temă