16 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăCoronavirusSpania va solicita testele COVID-19 pasagerilor care vin din China

Spania va solicita testele COVID-19 pasagerilor care vin din China

Spania va cere tuturor pasagerilor care vin din China să prezinte testele COVID-19 negative sau o dovadă de vaccinare, a anunțat vineri guvernul.

Ministrul sănătății, Carolina Darías, a declarat reporterilor că Spania va face presiuni pentru măsuri similare la nivel european, ca urmare a creșterii numărului de cazuri în China. Ea a precizat că vor fi intensificate controalele sanitare privind coronavirusul pe aeroporturile spaniole, notează euronews.com.

Darías nu a precizat când va intra în vigoare noua cerință.

Spania a făcut acest anunț după ce Italia a declarat că va solicita teste de coronavirus pentru pasagerii companiilor aeriene din China. Oficialii din domeniul sănătății din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au promis joi că vor continua discuțiile pentru a căuta o abordare comună, dar s-au abținut de la impunerea de restricții.

„Există o îngrijorare comună la nivel internațional și național cu privire la evoluția cazurilor din China și dificultatea de a face o evaluare corectă a situației COVID-19, având în vedere puținele informații pe care le avem la dispoziție”, a spus Darías.

Darías a precizat că China va ridica restricțiile de călătorie începând cu 8 ianuarie și că este posibil să existe o creștere majoră a numărului de persoane care călătoresc în străinătate. Ea a spus că principala preocupare este posibila apariție a unor noi variante de coronavirus și că este important să se acționeze rapid.

Statele Unite au anunțat miercuri noi cerințe de testare COVID-19 pentru călătorii din China, alăturându-se astfel unor națiuni asiatice care au impus restricții. Vineri, Japonia a început să solicite teste pentru pasagerii care sosesc din China.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă