-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiSorin Cîmpeanu scapă saliva din test pe jos în clipul demonstrativ –...

Sorin Cîmpeanu scapă saliva din test pe jos în clipul demonstrativ – VIDEO

Sorin Cîmpeanu scapă saliva din testul de depistare a Covid-19 pe jos, chiar în clipul demonstrativ prezentat împreună cu ministrul Sănătății. În videoclipul prezentat pe rețelele de socializare, se vede cum, la minutul 1 și 3 secunde, ministrul scapă saliva din pipetă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a scăpat pe jos o parte din proba de salivă pe care un elev de clasa a IV-a a depus-o în micul recipient aflat în set. Sorin Cîmpeanu pare relaxat și stă de vorbă cu copilul, însă s-a dovedit prea relaxat pentru că a scăpat, fără să își dea seama o parte din proba de saliva pe jos.

Cîmpeanu încerca să arate că testul se poate face foarte simplu și că poate fi utilizat de toată lumea, chiar și de personae fără specialitate medicală.

„Este un gest foarte simplu, prin care putem contribui la derularea normală a procesului de învățământ”, spune Cîmpeanu în clip. 

Sorin Cîmpeanu scapă saliva din pipetă

„Să vedem cât de complicat sau cât de simplu este să fie administrat”, a mai spus ministrul.

Elevul a lăsat o probă de salivă într-un plic special, iar Sorin Cîmpeanu a colectat-o cu o pipetă, după care a deschis flaconul în care trebuia amestecată cu soluția specială. Dar, o parte din proba colectată în pipetă s-a vărsat (min. 1:03 în filmare).

Ministrul nu și-a dat seama și a continuat demonstrația conform instrucțiunilor, amestecând probele și punând câteva picături pe dispozitivul de testare.

„Așadar, administrarea unui test de către o persoană, de către un profesor fără competențe medicale durează mai puțin de un minut”, a conchis Sorin Cîmpeanu.

Miniştrii Sănătăţii şi al Educaţiei, Alexandru Rafila şi Sorin Cîmpeanu, au postat trei videoclipuri pe rețelele de socializare în care vor să arate cum se utilizează testele de salivă pentru elevi.

Protest al sindicatelor din Educație

Sindicatele din Educație salută videoclipurile difuzate de cei doi miniștri, însă atrag atenția că elevii de la sate e puțin probabil să aibă acces la o platformă video pentru a urmări exemplul.

De asemenea, reprezentanții sindicatelor din Educație protestează față de modul în care au fost aduse testele – în pungi, fiecare piesă, iar profesorii au fost nevoiți să le asambleze. Sindicaliștii sunt nemulțumiți că, spre deosebire de angajații din Sănătate, cei din Educație nu au primit nici un ban în plus în perioada pandemiei.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

VIDEO Tavanul aeroportului din Istanbul s-a prăbușit din cauza zăpezii

Tavanul aeroportului din Istanbul, care a fost inaugurat în urmă cu mai puțin de trei ani, s-a prăbușit din cauza zăpezii abundente. Mai multe...

Florin Cîțu a spus la Focșani că zona Vrancea va fi ajutată prin investiții majore

Preşedintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, la Focșani, că toate unităţile administrativ-teritoriale (UAT) din Vrancea vor beneficia de investiții majore care vor reduce...

Călătorii complet vaccinați ce vin în Marea Britanie nu vor mai face test COVID-19 din 11 februarie

Călătorii complet vaccinaţi care sosesc în Marea Britanie nu vor mai fi nevoiţi să facă un test COVID-19, a declarat luni ministrul transporturilor Grant...
Ultima oră
Pe aceeași temă