11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Sorin Cîmpeanu: „Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală”

Sorin Cîmpeanu susține că raportările de infectări cu coronavirus în cazul minorilor nu sunt generate de începerea școlii.

Cu toate acestea, doar în ultimele 24 de ore, din totalul pacienților internați, 180 sunt minori, 166 fiind internați în secții și 14 la ATI.

„Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de şcoală. Ştiţi foarte bine că există o perioadă de incubaţie. Sunt infectările rezultate în urma altor activităţi, nu în şcoală. Peste două săptămâni vom putea să avem şi o concluzie relevantă cu privire la influenţa mobilităţii generată de deschiderea şcolii cu prezenţă fizică asupra ratei de infectare”, a afirmat ministrul.

El a spus că, începând de săptămâna viitoare, centralizarea cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus se va face miercuri.

„După-amiază vom finaliza centralizarea datelor din teritoriu şi în jurul orelor 18,00 vom face publică situaţia din perspectivă sanitară în toate şcolile din România. (…) Începând de săptămâna viitoare, centralizarea se va face în fiecare zi de miercuri şi va fi făcut public rezultatul acestei centralizări. (…) Singura centralizare oficială va fi făcută de Ministerul Educaţiei, cu sprijinul direcţiilor de sănătate publică”, a precizat Cîmpeanu.

Ultima oră
Pe aceeași temă