13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSoluția la problema demografică luată de toate forțele globaliste: migrația forțată

Soluția la problema demografică luată de toate forțele globaliste: migrația forțată

Pactul constituie un nou pas în direcția transformării migrației într-un fenomen care să nu mai poată fi reglementat de statele naționale. Împotriva intereselor cetățenilor români, președintele Klaus Iohannis și Guvernul și-au dat acordul pentru semnarea de către România a documentului.

Pactul Global pentru Migrație a fost aprobat oficial, la Marrakech, după proclamarea verbală şi tradiţionala lovitură de ciocan, în faţa reprezentanţilor celor aproximativ 150 de ţări, reuniţi în conferinţă interguvernamentală, transmite Agerpres. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și-a exprimat mulțumirea față de semnarea Pactului.

De asemenea, el nu a mai ascuns faptul că scopul acestui document este înlocuirea populațiilor statelor occidentale cu populațiile migratoare din statele sărace. „În multe locuri unde fertilitatea este în scădere şi speranţa de viaţă creşte, economia va stagna şi oamenii vor avea de suferit în absenţa migraţiei. Este evident că ţările cele mai dezvoltate au nevoie de migranţi pentru un spectru larg de roluri vitale, de la îngrijirea persoanelor în vârstă la prevenirea colapsului serviciilor medicale“, a accentuat Antonio Guterres.

Textul Acordului, care cuprinde în jur de 40 de pagini, „favorizează cooperarea internaţională în materie de migraţie între toţi actorii competenţi, conştienţi fiind că niciun stat nu poate gestiona singur problema migraţiilor“. Deși ONU subliniază că statele naționale își păstrează dreptul suveran de a-și stabili fiecare politica de migrație, textul Pactului reprezintă practic o desființare a suveranității naționale, prin insistența cu care solicită ca în realitate fenomenul migrației să fie administrat de ONU. „Migraţiile fac parte integrantă din globalizare, legând între ele societăţile unei aceleiaşi regiuni şi o regiune de alta şi făcând din noi toţi ţări de origine, de tranzit şi de destinaţie“, se menționează în document.

 

Steve Bannon: „Pactul pentru Migrație e deja mort“

Analistul conservator american Steve Bannon a estimat recent că acordul promovat de ONU nu are nici un viitor. „Pactul ONU pentru Migrație e mort încă înainte de a fi semnat”, a declarat Steve Bannon la Bruxelles, la o conferință a partidului conservator flamand Vlaams Belang. Steve Bannon i-a lăudat pe unii lideri politici care au respins adoptarea Pactului: președintele SUA, Donald Trump, prim-ministrul ungar Viktor Orban, și politicianul francez Marine Le Pen. „Indiferent de ce anume spunem, noi suntem numiți rasiști. Dar nu e responsabilitatea muncitorilor din Franța, Ungaria sau SUA să rezolve problemele Africii”, a declarat Steve Bannon.

 

Adrian Severin: „Europa își abandonează identitatea pentru a se salva demografic“

Analistul Adrian Severin a criticat aderarea României la inițiativa ONU. „Pactul de la Marrakech este expresia unei încercări a Europei franco-germane de a se salva de dezastrul demografic și democratic prin care trece, cu prețul abandonării identității culturale a națiunilor membre ale UE”, a evaluat Adrian Severin, pentru „România liberă”. „În măsura în care SUA au declarat că se opun Pactului și nu îl vor semna, iar Rusia nu este o țară de destinație pentru imigranții plecați din lumea sărăciei și crizelor, este limpede că principala țintă a aranjamentelor de la Marrakech este UE.

În afara achiziției de forță de muncă ieftină cu care să practice dumpingul social, pe termen scurt, actualii protagoniști ai UE – Germania și Franța – vor să își asigure voturi cu care să contracareze ascensiunea partidelor antiglobaliste din spațiul lor național, iar pe termen lung prin această adevărată inginerie culturală urmăresc dominarea întregului spațiu unional. România susține că documentul care se va semna nu este obligatoriu. Aceasta în ciuda faptului că se preconizează transformarea sa într-o Rezoluție a Adunării Generale a ONU. Chiar dacă nici aceasta nu va fi obligatorie din punct de vedere juridic, ea ne va constrânge din punct de vedere politic. Altminteri de ce s-ar zbate atâția să negocieze și să promoveze documentul?”, se întreabă Adrian Severin.

„Deocamdată, angajamentul public al președintelui Iohannis în direcția susținerii lui, asumat în fața președintelui Macron și a cancelarului Merkel, cu prilejul recentei vizite efectuate în Franța pentru a aniversa un secol de la încheierea Primului Război Mondial, a fost perceput de SUA ca un al doilea gest incompatibil cu parteneriatul strategic româno-american, după sabotarea Inițiativei celor trei mări prin aducerea forțată în peisaj a Germaniei. Până la plata facturii Pactului pentru Migrație, România are deja de plătit Americii taxa pe duplicitate. Casa Albă a decis, se pare, să congeleze relațiile cu Bucureștiul până când aici se va fi instalat o conducere responsabilă cu adevărat românească”, a încheiat Adrian Severin.

 

Mirel Palada: „Copiii și nepoții noștri vor plăti prețul“

Sociologul Mirel Palada s-a declarat nemulțumit de semnarea de către președintele Klaus Iohannis a Pactului pentru Migrație.

„E o nouă dovadă a felului în care România e disciplinată și docilă față de Germania, îmbrățișând poziția hegemonică a Germaniei. E un nou indiciu că președintele Iohannis e fidel țării căreia îi este atât de mult dator”, consideră Mirel Palada, contactat de „România liberă”. „Social și demografic, acceptarea de migranți de către România va fi o mare problemă, din cauza divergențelor valorice semnificative pe care le au aceste populații non-indo-europene și non-creștine față de români. România se află în fața unui adevărat desant al migranților”, a avertizat sociologul român.

„De fiecare dată când în România au intrat populații noi, ultimul caz fiind accesul semnificativ al cetățenilor din Republica Moldova, de fiecare dată a existat o compatibilitate valorică, a existat aceeași apartenență la același grup cultural-lingvistic european. Acum însă, pentru prima dată ponderea migrației va fi realizată de populații non-indo-europene, non-creștine, si va fi o zăticnire semnificativă, la fel cum s-a întâmplat după primirea migranților în Germania, Franța sau Anglia. Germania deja a trăit asta acum 20 de ani, când a primit o comunitate extinsă de turci, care au devenit o populație enclavizată și care nici la a doua și a treia generație nu și-au internalizat valorile societății germane”, explică Mirel Palada.

„Vorbim pentru prima dată de accesul în România de populații nord și central-
africane, deci trebuie să fim precauți. Vom simți efectele acestei migrații în următorii 50 de ani, deci nu e vorba de un fenomen pe termen scurt. Prețul îl vor plăti copiii și mai ales nepoții noștri. Suntem mai slugarnici decât ne permite istoria. Nu e pentru prima dată când conducerea țării ia decizia peste capul poporului. Românii însă sunt cei care vor contabiliza această decizie”, avertizează sociologul român.

„Problema e divergența de valori. E vorba de populații non-indo-europene, care nu sunt creștine și nu va exista un sincron cultural între români și acești migranți. Lumea argumentează că și românii au emigrat în statele din vestul Europei, dar nu se pot compara cele două fenomene. Românii s-au integrat instantaneu în Europa, pentru că noi suntem pur și simplu genetic mult mai apropiați față de cei din țările din Europa Occidentală. Această integrare nu va avea loc în cazul migranților din afara Europei, pentru că nu există un sincretism cultural”, consideră Mirel Palada.

Acesta s-a referit și la felul în care Acordul pentru Migranți afectează libera exprimare, în contextul în care documentul propune incriminarea criticilor fenomenului migrației sub denumirea de „infracțiune de ură”. „Ne apropiem tot mai mult de o societate totalitară de tip George Orwell, nu mai e «hate crime», e «thought crime»”, a declarat Mirel Palada.   

Cele mai citite

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă