15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSituația pacienților cu coronavirus internați în Capitală

Situația pacienților cu coronavirus internați în Capitală

“Nici până la această dată, DSP Bucureşti nu a eliberat avizul temporar de funcţionare pentru Spitalul Clinic Colentina, întârziind nepermis de mult şi în mod cu totul nejustificat eliberarea acestui document. În condiţiile în care toată documentaţia necesară a fost depusă în timp util de către conducerea spitalului, această permanentă tergiversare nu dovedeşte decât nepăsare faţă de suferinţa şi nevoile pacienţilor şi faţă de solicitările îndreptăţite ale personalului medical”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore, cinci pacienţi au fost externaţi din Spitalul Clinic Colentina.

În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 615 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 310 din Bucureşti-Ilfov şi 305 din celelalte judeţe ale ţării.

Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase, menţionează ASSMB.

Conform sursei citate, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 315 persoane, dintre care cinci se află la Terapie Intensivă. De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.440 persoane din Bucureşti şi din ţară, dintre care 1.863 confirmate cu COVID-19.

Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” este de 1.502, “cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România”, subliniază ASSMB.

Numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 internaţi în cele două spitale de elită ale Primăriei Capitalei, de la începutul pandemiei, este de de 2.478, a adăugat ASSMB.

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă