13.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Sindicatele protestează. Românii nu trebuie să mai fie cetățeni europeni de mâna a doua

Sindicatele marchează ziua de 24 ianuarie, „Mica Unire”, organizând, duminică, acțiuni de protest în fața sediilor mai multor instituții din București.

„GUVERNANȚI, REȚINEȚI, NU VREM SĂ FIM CETĂȚENI EUROPENI DE MÂNA A DOUA !!!”, este mesajul postat, pe internet, de Confederația Națională Sindicală Meridian.

Între orele 11.00-13.00, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) are pichete la Guvernul României, la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România, la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, la Ministerul Finanţelor, la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene și la Reprezentanta Comisiei Europene In Romania, împreună cu alte organizații sindicale afiliate la Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN.

Astfel, Federația Sindicatelor din Administrația Publică București-România este la Guvernul României, Federatia Apehid la Ministerul Mediului – România, Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR din ANSF la Guvernul României, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) la sediul Administrației Prezidențiale.

Mai sunt proteste la sediile Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, al Ambasadelor Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Franței, Germaniei și Marii Britanii.

„Dacă Guvernul României și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Finanțelor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Reprezentanța Comisiei Europene în România, nu iau măsuri urgente pentru a nu pierde fondurile europene pentru schimbarea vagoanelor vechi cu altele noi în România din perioada 2014-2020 și 2021-2027 atunci vor dispare toți operatorii de transport feroviar de călători români din România, atât cel de stat cât și cei privați”, avertizează Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR).

Sindicaliștii din domeniul feroviar susțin că acum, la începutul anului 2021, „trebuia sa avem proiecte pe fonduri europene pentru alte 240 trenuri noi de călători, respectiv 1240 vagoane noi”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă