10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Sindicatele polițiștilor amenință Guvernul cu 40.000 de dosare în instanțe

„În situația în care Guvernul nu va debloca Legea 153/2017 privind salarizarea, precum și Legea 223/2015 privind pensiile militare, respectiv nu va acordă inflația de 3,8% pe 2020 suntem pregătiți să introducem aproximativ 40.000 de acțiuni în instanțele de contencios administrativ și civile atât pentru polițiști activi, polițiști pensionari și personal contractual și, de asemenea, dacă Avocatul Poporului nu va sesiza CCR, urmare a adresei noastre pe art. 1 și art. 4 din OUG 226/2020, vom depune în fiecare dintre cele 40.000 de procese excepții de neconstituționalitate a prevederilor anterior amintite”, a declarat sindicalistul.

Marius Ionescu, comisar șef în Poliția România, de 9 ani lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), în calitate de vicepreședinte, iar din decembrie 2020, președinte SNPPC, până la următorul congres, care va avea loc în 2021, a acordat un interviu Lumea Justiției în care vorbește despre problemele cu care se confruntă polițiștii în aceste momente.

Ionescu scoate în evidență dramele colegilor săi, grav afectați de măsurile legislative aberante și alambicate luate în ultima vreme. El acuză că, de mai mulți ani, polițiștii din România sunt sfidați de autorități și salarizați sub nivelul legal, în mod deliberat. Sub actuală guvenare problemele salariale ale polițiștilor s-au agravat, nemulțumirea în rândul angajaților MAI fiind maximă, însă guvernanții nu iau problemele acestora în serios. Sindicatul din care face parte reprezintă peste 37.000 de polițiști și personal contractual.

Ultima oră
Pe aceeași temă