13.5 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Sindicaliștii Cartel Alfa, protest în fața Ministerului Muncii

Acțiunea de protest începe marți, la ora 10.00, sindicaliștii considerând că preconizata creștere cu doar 41 lei net a salariului minim, aferentă unei majorări cu 70 lei brut, nu acoperă nici măcar costul măștilor de protecție pe care sunt obligați să le poarte zilnic spre și dinspre locul de muncă.

„Menţinerea acestui nivel al salariului minim, fără măsuri de îngheţare a preţurilor, este un furt din munca lucrătorilor, în beneficiul acţionarilor şi capitalului. Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA nu acceptă acest furt din munca lucrătorilor şi decide declanşarea unei serii de acţiuni de protest, având ca scop creşterea veniturilor lucrătorilor.”, au anunțat cei din Cartel Alfa.

Oamenii sunt nemulțumiți și reclamă că deși productivitatea a crescut cu 4,4%, peste cea de anul trecut de 3,9%, fiind la jumătate față de media Uniunii Europene, salariile au rămas la doar un sfert din media țărilor comunitare.

„Nu politica de austeritate este soluţia de traversare cu bine a crizei economice. Avem precedentul crizei financiare din 2010, care arată clar că modelul austerităţii a prelungit şi a făcut mai dificilă revenirea. Întreaga Europă şi-a însuşit lecţia de atunci şi în timpul crizei a fost publicată şi propunerea de directivă privind salariile minime corecte, care prevede că statele membre trebuie să asigure un nivel echitabil al salariului minim. În prezent, salariul minim din România nu acoperă nici jumătate din cheltuielile minime pentru un trai decent.”, au transmis cei din Cartel Alfa.

Ultima oră
Pe aceeași temă