-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeȘtirile zileiSibiu: Preoţii pregătesc peste 12.000 de litri de apă sfinţită pentru slujba...

Sibiu: Preoţii pregătesc peste 12.000 de litri de apă sfinţită pentru slujba de Bobotează

“O să îmbuteliem 15.000 de sticle (de jumătate de litru fiecare n.r.). Mâine de la ora 10,00 începem îmbutelierea sticlelor în Catedrala Mitropolitană. Vom avea şi zece butoaie mari, fiecare de câte 500 de litri”, a explicat preotul Emilian Man.

Voluntarii interesaţi să ajute la îmbutelierea sticlelor cu apă sfinţită sunt aşteptaţi sâmbătă să-i ajute pe preoţi, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Slujba de sfinţire a apei de Bobotează din Piaţa Mare va începe duminică, de la ora 12,00, în Piaţa Mare din Sibiu, a precizat secretarul Mitropoliei Ardealului, preotul Cristian Vaida.

Din Agheasma mare e bine să se guste, înainte de masă, timp de 40 de zile, începând cu Boboteaza şi de fiecare dată când se ţine post, potrivit Mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza.

Luna ianuarie, din punct de vedere religios, este marcată de mai multe sărbători, începând cu prima zi anului – Anul Nou, Tăierea împrejur cea după trup a Domnului, Sfântul Vasile, continuând apoi cu Ajunul Bobotezei (5 ianuarie) – zi de post, Botezul Domnului, Boboteaza (6 ianuarie), Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului (7 ianuarie).

Cele mai citite

Sute de grefieri protestează în faţa Instanţei supreme

Câteva sute de grefieri de la instanţe şi parchete din toată ţara protestează luni în faţa sediului provizoriu în care funcţionează Înalta Curte de...

Credit pentru tineri casatoriti garantat de stat, prin Family Start

Guvernul a lansat de curând câteva programe de creditare concepute cu scopul de a susține familiile tinere sau persoanele care intenționează să-și formeze o...
00:01:12

VIDEO. Inundațiile fac prăpăd în Tanzania. Zeci de morți

Operațiuni de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare în nordul Tanzaniei, pe fondul unor inundații grave, iar președintele țării a declarat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă