2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăInternaționalȘi Danemarca a înregistrat miercuri cea mai ridicată temperatură a lunii iulie

Și Danemarca a înregistrat miercuri cea mai ridicată temperatură a lunii iulie

Danemarca a înregistrat miercuri cea mai ridicată temperatură pentru luna iulie şi riscă să marcheze un record absolut de căldură, a anunţat miercuri institutul meteorologic din această ţară după ce canicula care a adus deja temperaturi record în Europa a ajuns şi în Scandinavia, informează AFP.

Precedentul record de temperatură pentru luna iulie în Danemarca a fost măsurat în 1941, când termometrele au atins 35,3 grade Celsius, potrivit Institutului meteorologic danez (DMI).

”Astăzi, a fost doborât cu 35,6 grade măsurate la Borris, în Iutlanda occidentală”, a precizat DMI pe Twitter miercuri, potrivit agerpres.ro.

Institutul meteorologic a avertizat deja că mai multe recorduri de temperatură ar putea fi doborâte în Danemarca miercuri în contextul sosirii unei mase de aer cald din sud.

”Această zi ar putea intra în istorie întrucât anumite prognoze sugerează că un nou record de temperatură este foarte aproape”, a indicat DMI într-un comunicat publicat miercuri. ”Recordul anterior are o vechime de 47 de ani”.

Recordul absolut de temperatură în Danemarca, 36,4 grade Celsius, a fost înregistrat în august 1975.

În ţara vecină Suedia, Institutul meteorologic şi hidrologic suedez (SMHI) a emis marţi o alertă care vizează mare parte din ţară pentru zilele de miercuri şi joi.

”Va fi foarte cald, cu temperaturi care vor ajunge până la 30-35 de grade”, a avertizat agenţia meteorologică suedeză.

Greta Thunberg, mesaj acid după valul de căldură din Europa

Greta Thunberg a avut un mesaj acid după valul de căldură ce a lovit în plin Europa, spunând că această criză climatică este departe de a se termina.

„Mergem ca somnambulii spre marginea prăpastiei”, a comentat activista de mediu.

Primarul Londrei a tras alarma de incendiu, în Franţa sunt temperaturi record, iar în Spania peste 60 de mii de hectare au fost distruse.

Europa arde la propiru, în cea mai fierbinte vară de până acum. Sau, după cum susţine destui, în vara cea mai blândă din următoarele decenii, conform epicnews.ro.

„Criza climatică va continua să se intensifice şi să se agraveze”, sună noul avertisment lansat de activista pentru climă, Greta Thunberg, îşi face din nou vocea auzită pe Twitter.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă