20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalShanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID

Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID

Parcul de distracții pentru copii Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID.

Mii de vizitatori s-au dus în Shanghai Disneyland joi (30 iunie) pentru prima dată după o închidere de trei luni din cauza pandemiei de COVID-19, cu măști pe față și distanțare fizică, ce era la ordinea zilei.

Vizitatorii au trecut prin porți la ora deschiderii, dornici să aibă prima plimbare și să se bucure de atmosferă. Gao, o vizitatoare în vârstă de 36 de ani, care și-a furnizat doar numele ei de familie, a lăudat eforturile parcului de a menține igiena. „Dezinfectanții pentru mâini sunt peste tot. În timp ce așteptam la coadă afară, unii angajați au tot șters balustradele și le-au dezinfectat”, a spus ea, potrivit Reuters.

Shanghai Disneyland se redeschide după focarul de COVID, dar vor fi totuși în continuare măsuri restrictive care se vor aplica

Stațiunea a transmis într-o declarație de marți (28 iunie) că numărul celor care intră va fi controlat și că unele experiențe, cum ar fi un showroom al Universului Marvel, vor rămâne închise. Toți oaspeții vor trebui, de asemenea, să prezinte dovada unui test COVID negativ efectuat în ultimele 72 de ore pentru a intra, a adăugat acesta.

Parcul tematic a fost închis din 21 martie, închizându-și porțile pe fondul unei creșteri a cazurilor în Shanghai. Orașul și-a ridicat blocada pe 1 iunie.

Shanghai revine la viață odată cu ridicarea restricțiilor COVID

Drumurile, parcurile și magazinele din Shanghai au revenit la viață, după ridicarea restricțiilor COVID pentru majoritatea celor 25 de milioane de locuitori ai săi.

Oamenii au aplaudat în Concesiunea Franceză din Shanghai în primele ore ale zilei de miercuri, după ce orașul a ridicat restricțiile.

Unii oameni s-au văzut cu prieteni pe care nu i-au văzut timp de două luni, cu șampanie în mână.

Alții rătăceau pe străzi, doar pentru a fi afară.

„Simt un pic de anxietate socială. Nu am mai văzut oameni pe stradă de mult timp, în afară de cei din complexul meu comunitar. Sunt entuziasmată, dar și puțin confuz. Sunt îngrijorată că nu sunt obișnuită să văd atât de mulți oameni.”

Pe măsură ce s-a luminat de ziuă, străzile, parcurile și magazinele din Shanghai au revenit la viață.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...
Ultima oră
Pe aceeași temă