29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaȘeful Pentagonului spune că Vladimir Putin are o strategie generală necunoscută în...

Șeful Pentagonului spune că Vladimir Putin are o strategie generală necunoscută în Ucraina

Lloyd Austin, șeful Pentagonului, a declarat că Vladmir Putin folosește o strategie generală care este necunoscută pentru tot ce se petrece în Ucraina.

Întrebat dacă Vladimir Putin recurge la utilizarea alimentelor, energiei şi imigraţiei ca forme de presiune, şeful Pentagonului a explicat că liderul de la Kremlin a folosit „o serie de pârghii încă de la început”.

Președintele Vladimir Putin „a intenţionat să utilizeze forţa masivă, viteza şi puterea foarte rapid” pentru a ocupa Kievul şi a înlătura Administraţia Ucrainei, dar a eşuat, a notat Lloyd Austin.

„Am observat că armata rusă a procedat foarte lent şi fără succes pe câmpul de luptă şi ne-am aştepta ca preşedintele rus să utilizeze alte pârghii de putere sau alte instrumente de putere şi exact acest lucru îl face, dar din punctul de vedere al strategiei generale, aceasta este necunoscută”, a argumentat Lloyd Austin.

Rusia a lansat mai multe rachete în regiunea Jîtomîr
Centrul de Comandă Aeriană al Ucrainei a anunțat pe Facebook că, duminică, 22 mai, rușii au tras rachete asupra unor obiective de infrastructură din regiunea Jîtomîr.

Regiunea a fost atacată din „direcția sud-est” de „rachete de croazieră cu baza navală”, potrivit Centrului de Comandă Aeriană al Ucrainei. Centrul a adăugat că „patru rachete de croazieră rusești au fost distruse de unitățile de apărare aeriană”, conform dcnews.ro.

Putin are o strategie generală în Ucraina ce nu este cunoscută, dar Ucraina continuă cu legea marțială încă 90 de zile

Parlamentul Ucrainei a votat duminică extinderea legii marţiale şi a mobilizării generale cu 90 de zile, până în 23 august, după ce joi preşedintele Volodimir Zelenski a semnat un decret în această privinţă.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat joi că Rusia, care a declanşat invazia în Ucraina pe 24 februarie, încă mai caută o ‘armă minune’ cu care să-şi atingă obiectivele, ceea ce arată ‘eşecul total al acestei operaţiuni şi teama ( Moscovei) de a-şi recunoaşte greşelile’.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...

Exploratorii au descoperit cea mai adâncă epavă din lume, la șase kilometri sub Pacific

S-a descoperit cea mai adâncă epavă din lume care urmează să fie identificată și cercetată. Este vorba de USS Destroyer Escort Samuel B. Roberts...
Ultima oră
Pe aceeași temă