20.6 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiȘeful grupului Wagner spune că i s-a transmis să rămână în Bakhmut

Șeful grupului Wagner spune că i s-a transmis să rămână în Bakhmut

Șeful forței de mercenari rusești Wagner care luptă în estul Ucrainei a declarat marți (9 mai) că i s-a spus că el și oamenii săi vor fi considerați trădători dacă își vor abandona pozițiile în orașul Bakhmut.

Evgheni Prigojin a spus pentru a doua oară în câteva zile că forțele sale vor părăsi Bakhmut dacă nu vor primi muniția de care aveau nevoie pentru a continua bătălia, potrivit Reuters.

El și-a rostit cea mai recentă tiradă într-un mesaj audio cu blasfemii, fapt care a coincis cu serbarea Rusiei pentru victoria sovietică asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial printr-o paradă tradițională în Piața Roșie din Moscova.

„ Ieri a venit un ordin de luptă care a declarat clar că dacă ne părăsim pozițiile (în Bakhmut), va fi privit ca o trădare împotriva patriei. Acesta a fost mesajul pentru noi”, a spus Prigojin, potrivit Reuters.

Șeful grupului Wagner a transmis că i s-a ordonat să rămână la Bakhmut, acesta dând vina pe alții pentru lipsa de muniție de pe front

 „(Dar) dacă nu există muniție, atunci vom părăsi pozițiile noastre și vom fi noi cei care se întreabă cine trădează cu adevărat Patria Mamă. Aparent, acela (trădând Patria Mamă) este persoana care a semnat ordinul de a furniza prea puțină muniţie.”

El a spus că forțele sale vor rămâne în Bakhmut și vor continua să insiste să-și primească muniția necesară „pentru câteva zile”.

Prigojin a acuzat anterior ministerul apărării că a lipsit forțele sale de muniție. Ministerul a spus că lucrează pentru a se asigura că toate unitățile de pe câmpul de luptă au ceea ce e nevoie.

Evgheni Prigojin, liderul Wagner, vrea să-i cedeze lui Ramzan Kadîrov pozițiile la Bahmut

Şeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a mulţumit sâmbătă liderului cecen Ramzan Kadîrov, pentru oferta acestuia de a ocupa, începând de miercuri, pozițiile deţinute în prezent de luptătorii „wagneriţi” în oraşul ucrainean Bahmut şi a dat asigurări că negociază deja cu reprezentanţii trupelor cecene un astfel de transfer, transmite EFE, relatează Agerpres.

„Sunt deja în legătură cu reprezentanţii dumneavoastră pentru ca, la ora locală 00:00 pe 10 mai, exact în momentul în care, conform calculelor noastre, ne vom epuiza complet potenţialul de luptă, camarazii (ceceni) să ne înlocuiască şi să continue asaltul asupra Bahmutului”, a transmis Prigojin pe canalul său Telegram.

Şeful companiei de mercenari Wagner a subliniat că mai sunt „ceva mai mult de doi kilometri pătraţi de cucerit” în Bahmut, care vor fi „fără îndoială capturaţi de forţele din Ahmat”, cu referire la trupele lui Kadîrov, potrivit economica.net.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă