19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Secția Consulară de la Chișinău își reduce activitatea din cauza unui angajat cu Covid

Secția Consulară a Ambasadei României de la Chișinău își reduce activitatea din cauza unui angajat cu Covid, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României.

Conform unui anunț transmis, luni seară, de Ambasada României, Secţia Consulară a Ambasadei României la Chişinău îşi restricţionează activitatea cu publicul în perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2020 din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu Covid printre angajaţii săi.

Totuși, marți la amiază, MAE a anunțat că activitatea Secţiei Consulare din cadrul Ambasadei României la Chişinău a fost suspendată numai în ziua de luni. Suspendarea a fost necesară pentru adoptarea măsurilor sanitare şi de protecţie indicate în caz de infectare cu coronavirus.

„Au fost adoptate de urgenţă măsuri de reorganizare şi sprijin ale activităţii Secţiei consulare, astfel încât, începând cu data de 26 noiembrie, activitatea cu publicul să fie reluată pentru următoarele servicii consulare, în regim normal: eliberare documente de călătorie şi vize, preluare cereri de înregistrare primară a naşterii, precum şi preluarea de cereri pentru eliberarea de paşapoarte, cu prioritate pentru minori. Reluarea parţială a activităţii de lucru cu publicul vine în sprijinul cetăţenilor români ale căror paşapoarte au fost deja transmise ambasadei şi care trebuie ridicate”, precizează un comunicat al MAE.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă