13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Se cere demiterea adjunctului UDMR al Avocatului Poporului. Ce argumente invocă cei de la AUR

Președintele Comisiei pentru egalitate de șanse femei și bărbați, deputatul AUR Dan Tănasă, a cerut demiterea adjunctului Molnar Zsolt, pe motiv că a participat la Congresul UDMR de la Sângeorgiu de Mureș. „Adjuncții sunt numiți”, transmite Avocatul Poporului în replică la cerința acestuia.

„Față de susținerile domnului deputat, facem precizarea că instituția Avocatul Poporului nu are cunoștință dacă domnul Molnár Zsolt a participat sau nu la evenimentul sus-menționat (Congresul UDMR – n.r.). În situația în care informațiile prezentate sunt reale, arătăm faptul că domnul Molnár Zsolt nu a avut un mandat de reprezentare din partea Avocatului Poporului”, adaugă Avocatul Poporului.

Instituția transmite, de asemenea, că Avocatul Poporului nu are în competențe demiterea adjuncților.

„Potrivit dispozițiilor art. 11 alin. (1) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, adjuncţii Avocatului Poporului sunt numiţi pe o durată de 5 ani de către birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la propunerea Avocatului Poporului, cu avizul comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului”, potrivit instituției.

Congresul UDMR a avut loc vineri, la Sângeorgiu de Mureș. La eveniment au participat mai mulți lideri politici de la guvernare și din opoziție.

Ultima oră
Pe aceeași temă