-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăSe cere demiterea adjunctului UDMR al Avocatului Poporului. Ce argumente invocă cei...

Se cere demiterea adjunctului UDMR al Avocatului Poporului. Ce argumente invocă cei de la AUR

Președintele Comisiei pentru egalitate de șanse femei și bărbați, deputatul AUR Dan Tănasă, a cerut demiterea adjunctului Molnar Zsolt, pe motiv că a participat la Congresul UDMR de la Sângeorgiu de Mureș. „Adjuncții sunt numiți”, transmite Avocatul Poporului în replică la cerința acestuia.

„Față de susținerile domnului deputat, facem precizarea că instituția Avocatul Poporului nu are cunoștință dacă domnul Molnár Zsolt a participat sau nu la evenimentul sus-menționat (Congresul UDMR – n.r.). În situația în care informațiile prezentate sunt reale, arătăm faptul că domnul Molnár Zsolt nu a avut un mandat de reprezentare din partea Avocatului Poporului”, adaugă Avocatul Poporului.

Instituția transmite, de asemenea, că Avocatul Poporului nu are în competențe demiterea adjuncților.

„Potrivit dispozițiilor art. 11 alin. (1) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, adjuncţii Avocatului Poporului sunt numiţi pe o durată de 5 ani de către birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la propunerea Avocatului Poporului, cu avizul comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului”, potrivit instituției.

Congresul UDMR a avut loc vineri, la Sângeorgiu de Mureș. La eveniment au participat mai mulți lideri politici de la guvernare și din opoziție.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
00:01:14

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă