14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Scandal la Râmnicu Sărat. Pacient infectat cu COVID-19, potolit de polițiști și jandarmi

Tânărul de 23 de ani, care provine din focarul de coronavirus din cartierul buzoian Poştă, a fost internat la Râmnicu Sărat, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Miercuri, pacientul a devenit brusc violent, a început să ameninţe cadrele medicale, provocând un scandal în spitalul în care mai sunt 67 de pacienţi cu COVID-19. Totodată, tânărul a refuzat să mai ia medicamentele, spunând că vrea să plece acasă.

Întrucât cadrele Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat nu au reuşit să-l liniştească pe bărbat, au fost chemaţi în sprijin poliţiştii. Oamenii legii au ajuns imediat în spital, iar negociatorul care i-a însoţit a stat de vorbă cu tânărul zeci de minute pentru a încerca să-l calmeze.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat au fost sesizaţi telefonic de către reprezentantul unei unităţi medicale din Râmnicu Sărat cu privire la faptul că un bărbat de 23 de ani, din municipiul Buzău, internat în unitatea medicală după ce a fost confirmat cu coronavirus, provoacă scandal pe fondul faptului că nu doreşte să-şi ia tratamentul. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat, împreună cu negociatori din cadrul IPJ Buzău. Aceştia au identificat persoana care avea un comportament recalcitrant, iar în urma discuţiilor purtate, au convins tânărul să se liniştească şi să rămână în unitatea medicală pentru a primi îngrijirile necesare”, a precizat agentul de poliţie Cornelia Stroe, de la Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Ultima oră
Pe aceeași temă