26.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăLifestyleScafandrii îl caută Michael Mosley. Prezentatorul britanic, căutat pe toată insula Symi,...

Scafandrii îl caută Michael Mosley. Prezentatorul britanic, căutat pe toată insula Symi, Grecia

Vineri dimineață, echipele de salvare au reluat operațiunile ample pentru a-l localiza pe cunoscutul prezentator TV britanic Michael Mosley, dispărut misterios în timp ce se afla în vacanță pe insula grecească Symi.

Potrivit publicației Kathimerini, joi au participat la căutări numeroși polițiști, pompieri și voluntari, utilizând inclusiv un câine de urmărire, drone și un elicopter, însă fără succes în identificarea jurnalistului în vârstă de 67 de ani. Vineri, operațiunile de căutare au fost extinse, cu noi echipe de salvatori care s-au alăturat eforturilor, conform presei elene.

„Este o potecă care urcă pe munte, dar a fost recent lărgită și există un singur drum, așa că este imposibil să te pierzi sau să te orientezi. Nu este un traseu care să fie foarte dificil odată ce începi coborârea. Este un traseu pe care turiștii care vin în Symi îl fac în fiecare zi”,

a declarat un locuitor din zonă pentru BBC Radio.

Soția lui Mosley, Dr. Clare Bailey, s-a panicat după ce acesta nu s-a mai întors la locuința lor după ce a făcut o plimbare pe coastă pe insula Symi din Dodecanez, miercuri după-amiază.

O sursă din cadrul poliției a declarat pentru Daily Mail că „pur și simplu nu există nicio urmă” a bărbatului în vârstă de 67 de ani, după ce acesta a părăsit o plajă, pentru a se plimba pe o potecă de coastă în jurul orei 13:30.

„Orice încercare de a-l găsi nu a dat niciun rezultat”, au spus aceștia, adăugând că au extins căutările.

Primarul din Symi, Eleftherios Papakalodoukas, a declarat că pompierii i-au spus că au crezut că este „imposibil” ca Mosley să mai fie acolo.

Michael Mosley, jurnalistul britanic dispărut în Grecia, este o figură cunoscută în lumea televiziunii, având o carieră de succes ce se întinde pe parcursul mai multor decenii. În vârstă de 67 de ani, Mosley a câștigat notorietate ca prezentator al emisiunii „Trust Me, I’m a Doctor” de la BBC, unde explora diverse probleme medicale și de sănătate într-un mod accesibil publicului larg.

Prezența sa a fost apreciată și în alte emisiuni populare de la BBC, consolidându-i statutul de personalitate media de încredere. Aparițiile sale regulate în emisiunea „This Morning” de la ITV l-au făcut un nume familiar publicului britanic.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă