16 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Şapte persoane, prinse în flagrant când descărcau pe malul Dunării 20 de butoaie de motorină

 7 dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant în timp ce descărcau pe malul Dunării, în dreptul localităţii brăilene Gropeni, 20 de butoaie de motorină dintr-un vas sub pavilion sârbesc.

IPJ Brăila a anunţat, vineri, că flagrantul a fost realizat în noaptea de 2 spre 3 octombrie.

Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 38 de ani, au fost surprinse de anchetatori în timp ce ar fi descărcat pe malul Dunării, în dreptul localităţii Gropeni, judeţul Brăila, 20 de butoaie de motorină dintr-un vas aflat sub pavilion sârbesc.

Pentru prinderea şi conducerea la sediu a persoanelor depistate a fost necesară executarea mai multor focuri de avertisment.

Din cercetări a reieşit că, în perioada mai – septembrie 2019, membrii grupării ar fi efectuat operaţiuni de contrabandă cu combustibil, introdus în ţară de ambarcaţiuni aflate sub pavilion străin, care tranzitau teritoriul României.

Poliţiştii au făcut 18 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Brăila, şi au pus în aplicare 46 de mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupului infracţional organizat.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 4.000 de litri de motorină şi au ridicat 3 autoturisme, 3 bărci, 26 de telefoane mobile şi 27.950 de lei.

Pe vasul în cauză, poliţiştii au descoperit mijloacele utilizate pentru comunicarea cu membrii echipajului şi instalaţia folosită pentru descărcarea combustibilului.

În urma probatorului administrat, au fost reţinute 6 persoane pentru contrabandă calificată.

Ultima oră
Pe aceeași temă