3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiSănătateUSR PLUS: Situaţia pandemiei pare aproape scăpată de sub control

USR PLUS: Situaţia pandemiei pare aproape scăpată de sub control

„Situaţia pare că este aproape scăpată de sub control”, a avertizat, duminică, 12 iulie, Vlad Voiculescu, copreședintele USR PLUS.

„Este un nou record al pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, un record trist, un record care aşază România în topul ţărilor din Europa care se confruntă cu această problemă. Situaţia pare că este aproape scăpată de sub control”, consideră politicianul Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș.

Vlad Voiculescu a indicat două țări – Austria și Belgia – care pun restricții la intrarea cetățenilor veniți din România. Alte țări care au o atitudine similară sunt Grecia și Ungaria. Situația este cu atât mai delicată cu cât Grecia obține un mare procent din PIB din turism, iar turiștii români sunt, prin tradiție, foarte numeroși în Grecia.

Anterior conferinței de presă a lui Vlad Voiculescu și separat de acesta, duminică dimineață, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, recunoștea că “ne confruntăm cu o transmitere continuă și accentuată. Ar fi trebuit ca acum să fim pe panta descendentă, nu să fim pe a doua cocoașă a primului val al pandemiei”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Bitcoin scade cu 12,1%

Bitcoin a scăzut sâmbătă cu 12,14%. A ajuns la la 47.176,09 dolari și a pierdut 6.567,6 dolari de la închiderea anterioară, scrie Reuters. Bitcoin, cea...
00:15:09

Alec Baldwin vorbește despre tragedia din Rust: Concepții greșite!

Alec Baldwin, despre motivul pentru care vorbește acum despre tragedia „Rust”: partea 1 Actorul Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie, în timpul unor...

Un bărbat a căzut de la un etaj al Spitalului Militar Cluj

Un bărbat, în vârstă de 72 de ani, s-a aruncat în noaptea de vineri spre sâmbătă de la un etaj al Spitalului Militar din...
Ultima oră
Pe aceeași temă