15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăCoronavirusUn studiu făcut în Danemarca recomandă o schemă de vaccinare anti-COVID-19 combinată

Un studiu făcut în Danemarca recomandă o schemă de vaccinare anti-COVID-19 combinată

Concluzia aparține Institutului de Stat al Serurilor (SSI) din Danemarca, care a făcut un studiu în acest sens, informează Reuters.

Tot mai multe ţări analizează posibilitatea de a folosi vaccinuri anti-COVID-19 diferite în momentul administrării celei de-a doua doze, o măsură deosebit de necesară în Danemarca după ce autorităţile sanitare din această ţară au stopat inoculările cu vaccinul AstraZeneca în aprilie din cauza riscului de apariţie a unor efecte secundare rare, dar grave.

Peste 144.000 de danezi, cei mai mulţi angajaţi din domeniul medical şi vârstnici, au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca, dar au fost apoi inoculaţi în momentul administrării rapelului cu doze de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna.

„Studiul arată că la 14 zile după finalizarea schemei de vaccinare combinate, riscul de infectare cu SARS-CoV-2 este redus cu 88% în comparaţie cu persoanele nevaccinate”, au transmis reprezentanţii SSI.

Acest procent semnifică „o eficacitate ridicată”, au adăugat ei, comparabilă cu rata de eficacitate de 90% furnizată de cele două doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech, confirmată într-un alt studiu realizat în Danemarca.

Noua cercetare nu a putut să stabilească dacă protecţia oferită de schema de vaccinare combinată se aplică şi în cazul variantei Delta, care este în prezent cea mai răspândită variantă a virusului SARS-CoV-2 în această ţară.

Cele mai citite

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU