12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateUn bărbat care a venit la Spitalul din Alba Iulia acuzând o...

Un bărbat care a venit la Spitalul din Alba Iulia acuzând o durere de gât a murit la urgenţă.

Bărbatul de 38 de ani a murit joi seara la Urgenţa Spitalului Judeţean Alba Iulia, unde ajunsese acuzând dureri puternice de gât. Soţia bărbatului susţine că acesta a fost lăsat să aştepte prea mult la triaj.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Diana Mârza, a declarat, pentru Mediafax, că bărbatul a ajuns la spital la ora 19.27, iar după 9 minute i-a fost luată tensiunea și măsurată saturaţia de oxigen și pentru că valorile erau bune, medicii nu au considerat că acesta reprezintă o urgenţă majoră.

Potrivit Dianei Mârza, timpul de aşteptare prevăzut în cazuri precum cel al bărbatului este de 60 de minute, însă acesta a fost consultat de medici mult mai repede.

Ulterior, bărbatul a intrat în stop cardiac chiar sub ochii doctorilor şi, deşi a fost resuscitat 40 de minute, nu a mai putut fi salvat.

La ora 19.36, saturaţia era 97 la sută, tensiunea era 15 cu 7 şi temperatura 37, 1. La ora 19.54 pacientul deja era pe pat, deşi timpul de aşteptare pentru <codul verde> este de 60 minute. A fost diagnosticat cu edem glotic sever, adică inflamaţia laringelui în urma unei alergii. El a spus că la ora 14.00 luase o Amoxicilină pentru că-l durea capul. La ora 20.25 i se agravează bursc starea şi intră în stop-cardio respirator. Atunci, trei medici încearcă să-l intubeze, edemul era destul de sever şi nu mai reuşesc, îi fac apoi traheostomă să poată respira şi, intrând în stop, îi fac apoi resuscitare timp de 40 minute, însă fără succes. Timpii pe care vi-i spun sunt de pe camerele de supraveghere”, a spus managerul SJU Alba.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă