3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiSănătateTOP VACCINĂRI Șeful Pfizer acuză UE că împiedică administrarea vaccinului Covid

TOP VACCINĂRI Șeful Pfizer acuză UE că împiedică administrarea vaccinului Covid

 

Producătorul de medicamente din SUA, care aprovizionează Marea Britanie și alte 70 de țări cu vaccinuri anti coronavirus, a declarat că noile norme UE cu privire la libera circulație a mărfurilor peste granițe îi afectează capacitatea de a exporta vaccinul.
 
Regulile obligă producătorii să solicite aprobarea Bruxelles-ului înainte de a exporta fiecare colet de vaccinuri, ceea ce a provocat „o povară administrativă semnificativă și o oarecare incertitudine”, a declarat Danny Hendrikse, vicepreședintele furnizorului global al gigantului farmaceutic.
 
„În cele din urmă, ceea ce ne-am dori să facă colegii noștri este să ne concentrăm pe fabricarea și distribuirea vaccinului”, a spus el.
 
Hendrikse a explicat că procesul de colectare a tuturor materiilor prime necesare pentru vaccinuri a fost „deosebit de complex”.
 
„Componentele nu provin doar din Europa, ci din întreaga lume”, a spus el, explicând că pentru o doză sunt necesare 280, care provin de la 86 de furnizori din 19 țări.
 
Comentariile sale vin pe fondul unei dispute aprige dintre Marea Britanie și UE privind controalele la export.
 
Liderii europeni au amenințat că vor bloca exporturile vaccinului către Marea Britanie, în timp ce cereau ca AstraZeneca să crească producția pe continent.
 
Planul de export a fost blocat prin veto, dar oficialii UE au declarat miercuri că nu vor fi expedia vaccinuri în Marea Britanie dacă AstraZeneca nu își va îndeplini angajamentele față de bloc.
 
Au existat, de asemenea, îngrijorări în țările UE cu privire la efectele secundare ale vaccinului.
 
Miercuri, autoritatea medicală a UE a declarat Germaniei și Franței că nu au niciun motiv să înceteze utilizarea vaccinurilor AstraZeneca după ce a fost oprită lansarea acestuia din cauza îngrijorărilor cu privire la o boală rară a sângelui.
 
Lansarea vaccinurilor în Europa a fost lentă, Franța administrând aproximativ 10,7 milioane de lovituri, mult mai puține decât dozele de 30,9 milioane din Marea Britanie. Germania a administrat aproximativ 12,9 milioane de doze.
 
Acet lucru se întâmplă în timp ce un al treilea val de virus se răspândește în Europa, Emmanuel Macron anunțând miercuri un blocaj de o lună în Franța, care include închiderea școlilor.
 
Vaccinul Pfizer / BioNTech și vaccinul Oxford / AstraZeneca sunt cele două vaccinuri administrate în prezent prin rotație în Marea Britanie.
 
Guvernul Marii Britanii a început lansarea vaccinului Pfizer pe 8 decembrie. Spre deosebire de vaccinul Pfizer, vaccinul Oxford nu necesită temperaturi extrem de scăzute.
 
Vaccinul Pfizer blochează 94% din cazurile asimptomatice, a arătat un studiu israelian.
 
Ministerul israelian al sănătății a constatat că vaccinul Pfizer are o eficacitate de 97% împotriva bolilor și decesului și de 94% împotriva infecției fără simptome.

OMS critică administrarea „inacceptabil de lentă” a vaccinurilor în Europa
 

Organizația Mondială a Sănătății a criticat adminsitrarea vaccinului „inacceptabil de lentă” în Europa și a declarat că creșterea infecțiilor cu coronavirus  din regiune este „îngrijorătoare”.
 
„Vaccinurile prezintă cea mai bună cale de ieșire din această pandemie … Cu toate acestea, administrarea acestor vaccinuri este inacceptabil de lentă și„ prelungește pandemia ”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, într-un comunicat.
 
„Trebuie să grăbim procesul prin accelerarea producției, reducerea barierelor în calea administrării vaccinurilor și utilizarea fiecărui flacon pe care îl avem acum”, a adăugat el.
 
Organizația a declarat că situația virusului Europei este „mai îngrijorătoare decât am văzut în câteva luni”.
 
În urmă cu cinci săptămâni, numărul săptămânal de cazuri noi în Europa scăzuse la sub un milion, dar „săptămâna trecută a înregistrat o creștere a transmiterii Covid-19 în majoritatea țărilor din regiunea europeană a OMS, cu 1,6 milioane de cazuri noi”, a spus acesta. 

 
UE caută 10 milioane de vaccinuri AstraZeneca din India pentru a face față deficitului

 
Uniunea Europeană a cerut Indiei să îi permită să cumpere 10 milioane de doze de vaccin Covid-19 al AstraZeneca de la Serum Institute din India.
 
UE dorește ca dozele de la Serum, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, să compenseze deficiențele de aprovizionare din fabricile europene ale AstraZeneca și să accelereze lansarea vaccinului blocului.
 
Orice aprobare rapidă a cererii UE este puțin probabilă, totuși, India se grăbește să-și extindă propria unitate de vaccinare internă, conform unui oficial anonimizat din guvernul indian.
 
Marea Britanie presează, de asemenea, India să exporte a doua jumătate a celor 10 milioane de doze pe care le comandase de la Serum, a spus sursa. Serul trebuia inițial să producă vaccinul AstraZeneca numai pentru țările cu venituri mici și medii.
 
„Ambasadorul UE a scris o scrisoare, spunând, vă rugăm să ne dați aprobarea (pe export) „, a declarat sursa pentru The Telegraph, adăugând că scrisoarea a fost trimisă acum aproximativ două săptămâni.

Cele mai citite

Olanda, cel mai mare scor al Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania

Olanda face show la handbal feminin. A reușit scorul Campionatului Mondial din Spania, notează Agerpres. Suedia rămâne echipa cu cele mai multe goluri marcate într-un...

Dreapta franceză și-a stabilit candidatul la alegerile prezidențiale din 2022

Dreapta franceză s-a reunit sâmbătă și și-a ales candidatul pentru alegerile prezidențiale ce se vor ține la anul. Valérie Pécresse, politiciana franceză care se autodescrie...

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă