13 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş reia procedurile de reconstrucţie mamară

„Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare se va derula şi în anul 2019 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Procedurile sunt realizate gratuit în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucţie. Reconstrucţia mamară postmastectomie îmbunătăţeşte imaginea şi încrederea în sine, precum şi calitatea vieţii femeilor care au trecut printr-o operaţie pentru cancer mamar. Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să se adreseze pentru un consult unui chirurg plastician din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, a precizat, marţi, Biroul de presă al SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă remis de Agerpres.

Potrivit SCJU Târgu Mureş, pacientele se pot prezenta la consult de chirurgie plastică de la primele semne de suspiciune de neomamar, întrucât decizia unei reconstrucţii de sân imediate sau tardive se ia de către o echipă mixtă formată din chirurg generalist, oncolog, histopatolog, radiolog, chirurg plastician.

„În anul 2018, două paciente au beneficiat de implanturi mamare în cadrul Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este inclus în Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare din luna august a anului 2014”, mai precizează sursa citată.

Ultima oră
Pe aceeași temă