16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Sănătatea primește bani din rezerva bugetară

Sănătatea primește bani din rezerva bugetară, pentru a cumpăra vaccinuri destinate populației României.

Banii destinați Ministerului Sănătății vor proveni din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului. Executivul va discuta și, probabil, va aproba această idee în ședința de joi, 14 octombrie.

Majorarea bugetului Ministerului Sănătății se va reglementa prin Hotărâre de Guvern. Ședința de joi a Executivului va fi condusă de Florin Cîțu, în calitate de premier interimar.

Sănătatea primește bani din rezerva bugetară

Nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern spune că Ministerul Sănătăţii va primi aproape zece milioane de lei. Cu acești bani se va cumpăra vaccin diftero – tetano – pertussis acelular. Acest produs face parte din calendarul naţional de vaccinare al României.

În bugetul elaborat de guvernul Cîțu la începutul anului curent, Ministerul Sănătății primea, pentru 2021, 17,5 miliarde de lei. Această sumă reprezenta o reducere cu 11 la sută față de anul 2020.

Cea mai spectaculoasă majorare de buget pe 2021 a revenit Ministerului Economiei. Acest minister a primit în 2021 cu 6,6 miliarde de lei mai mult decât în 2020. Situația era explicată de ministrul de atunci al Finanțelor, Alexandru Nazare: „E un buget al relansării. E un buget al redresării economice. E bugetul care creează premisele revenirii României la o creştere economică”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă