18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiSănătateRomânii se pot trata în Austria, cu condiția să demonstreze că nu...

Românii se pot trata în Austria, cu condiția să demonstreze că nu au coronavirus

Unul dintre cele mai mari spitale private din Austria anunță că pacienții români care, pe perioada epidemiei, călătoresc la Viena pentru tratamente medicale, au posibilitatea de a circula pe teritoriul Ungariei, în baza unei scrisori oficiale emise de spital, care atestă că deplasarea se face în scopuri medicale.

Totuși, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, fiecare pacient trebuie să efectueze un test pentru COVID-19 înainte de plecarea spre Austria.

Astfel, pacienții români care vor să ajungă la Wiener Privatklinik (WPK) trebuie să efectueze testul conform unui parteneriat încheiat de WPK cu laboratorul Genetic Center din România. Dacă rezultatul testului este negativ, pacientul se va putea deplasa în Viena, unde se va testa din nou, la un laborator recomandat de WPK.

Dacă acest rezultat va fi și a doua oară negativ, pacientul poate fi internat pentru a urma tratamentul sau intervenția medicală necesare, fără a mai avea nevoie să stea în carantină înainte sau după tratament.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coreea de Nord ar pregăti un test nuclear

Coreea de Nord a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear şi aşteaptă cel mai bun moment pentru a-l declanşa, a declarat un deputat...
00:00:44

Povestea vieții lui Volodimir Zelenski spusă într-o nouă carte de benzi desenate

Povestea de viață a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski - de la comediant la lider în timp de război - a primit forma romanului grafic(carte...

Explozie într-un bloc din Ploiești

Panică în această dimineață în Ploiești. Un apel la 112 a anunțat izbucnirea unei explozii urmată de un incendiu într-un bloc din Ploiești. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă