5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiSănătateRomânii cu Covid tratați în străinătate vor fi repatriați pe cheltuiala statului

Românii cu Covid tratați în străinătate vor fi repatriați pe cheltuiala statului

Românii cu Covid tratați în străinătate vor fi repatriați pe cheltuiala statului român, a decis Comitetul pentru Situații de Urgență.

Această decizie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) este menționată în Hotărârea CNSU nr. 92 / 2021. Hotărârea a fost emisă la data de 23 octombrie 2021.

Hotărârea se referă la formalităţile consulare şi la cheltuielile de repatriere în România a persoanelor cu Covid care au fost transferate la unităţi spitaliceşti din străinătate. Aceste cheltuieli vor fi suportate de Ministerul Afacerilor Externe al României.

Dacă va fi necesar, Ministerul Afacerilor Externe va primi bani în plus din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Românii cu Covid tratați în străinătate

„Aceste persoane au fost transferate în străinătate de către autorităţile române competente, neputând fi tratate în România, este necesară susţinerea repatrierii pentru a se asigura întoarcerea în România. Cheltuielile de repatriere pentru persoanele externate presupun asigurarea transportului către România, inclusiv în situaţia în care se impune ca repatrierea acestora să fie asistată medical”, precizează CNSU.

Costurile de repatriere vor fi suportate de statul român inclusiv în cazul persoanelor cu Covid care au decedat în străinătate.

Hotărârea 92 este semnată de Florin Cîțu, în calitate de premier și de președinte al CNSU.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Covid-19. Nu mai este niciun județ în scenariul roșu

Cifrele Covid 19 arată tot mai bine. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost 1.149 de cazuri noi de COVID-19, sunt 66 de...

Ciolacu refuză vaccinarea obligatorie

Ciolacu refuză vaccinarea obligatorie împotriva Covid și nu va susține o asemenea obligație în România. Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a...

Revolut va acorda primele credite în trimestrul întâi al anului viitor

După lansarea Revolut bank din luna martia a acestui an, compania anunță că în primul trimestru al anului viitor va acorda și primele credite....
Ultima oră
Pe aceeași temă